Flipboard

2012.07.23. 15:30 // Írta: Deino

flipb.jpg

A Flipboard egy hírolvasó alkalmazás lenne, amiben szép kiválogatod a téged érdeklő témákat, és az app azokból válogat neked cikkeket, amiket gyönyörű interfésszel tálal. A gyönyörű itt nem csak duma: szép, nagy képek, minimalista design, jól olvasható typeface - és az egészet megkoronázzák egy fasza, látványos lapozó animációval. És az ikon is pofáska.

Elméletben milyen jól hangzik, ugye? A gyakorlat azonban nagyon mást mutat. Ugyanis ha te kicsit is testre akarsz szabni... gyakorlatilag bármit, akkor máris minden oldalról falba ütközöl. Nem lehet belerugdalni közvetlenül RSS címet. Próbáltam. Vagy benne kell legyen alapból a Google Reader fiókodban - ebben az esetben ömlesztve kapod a kontentet minden oldalról, kutyulva - vagy pedig twittert tudsz belerugdalni. A kereső elvileg meg kéne találja a dolgokat, de én se a Sasvári "angelday" József féle Plasztikot, se a hh féle Webisztánt nem tudtam értelmes formában belekényszeríteni, szóval eléggé lefelé biggyedt a szám vége. Ja, és nem igazán láttam, hogy lehet bármit is olvasottnak jelölni. Tippre? Sehogy.

Másik probléma: a könyvjelzőzés, pontosabban annak teljes, globális hiánya. Nincs könyvjelzőzés. Le tudsz csillagozni cikkeket, de ez azt jelenti, hogy szépen az app lefavolja Twitteren vagy Google Readerben, attól függően honnan vette a cikket. Ha belerugdaltam volna az Instapapert vagy a Pocketet akkor menne, de könyörgöm, appon belül miért nem tudom visszanézni a kedvenceim? Mi van, ha tetszik a cover, de épp nincs idő elolvasni semmit, csak átfutni a címlapokat? Lefavolom, aztán olvassam el ebédszünetben Instapaperen? LOL. 2012-ben. Pedig külön lehet csinálni Flipboard accountot. Csináltam. Úgy se. Nix.

Ja, és a legszebb: ha akarsz favolni twitteren, be kell kötni a twitter accountod. Ez ugye egyértelmű, akkor minek rinyálok nem? Hát annak, hogy bekötés után az app behúzza a kontentet a twitter feededből, azoktól akit követsz. Amit igen jó eséllyel amúgyis látnál twitteren, hiszen ezért követed őket. Arrrgh. Sikerült kikapcsolni, de csak miután végig próbáltam mindent, beleértve a "show status updates" menüpontot is.

Pirospacsi az instagram fiók beköthetőségéért. Szép, mutatós, szebb is kicsit a megoldás, mint magán az instán. Kár, hogy lájkolni lehet ugyan, de a kommenteket nem mutatja csak két klikk után - sőt, kommentelni is csak így tudunk ugye. Ergó mindennapi használatra jobb azért az insta. Pláne mivel bekötés után a fényképek végleg kiütik a cover stories részt, és itt még a twitterrel ellentétben ezt kikapcsolni se lehet. Hadd gratuláljak.

Verdikt: én nem tudom, hogy ezt így hogy kéne értékelni. Az interfész csillagos hatos, de csak kinézetre. Van egy rakás beállítás, de még sem tudunk beállítani semmi értelmeset. A "címlap sztorik" menüpont teljességgel értelmét veszti a twitter / insta / bármi bekötése után, ugyanis mindent elönt az ottani kontent. A használhatatlanság határmezsgyéjén mozog az app. Még talán elnéző is voltam a három csillaggal.

[ google play ]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.07.23. 20:39:20

Be lehet bármilyen RSS-t kötni, igaz csak Google Readeren keresztül.

Egyszerűen nem az EGÉSZ Google Readert eteted be, hanem ki tudod választani, hogy a Google Readerből melyik RSS csatornákat akarod használni a Flipboardban.

Accounts -> Google Reader -> kiválasztod melyik reader folderből melyik RSS-t akarod, és a + jelre böksz.

annak5604 2012.07.23. 23:29:34

Egyetértek a cikkel. Mégis... nekem nagyon bejön ez a cucc. Igaz, ritkán használom, de egyszerűen szép. Pl. Facebook-ot inkább nézek ezen, mint bármi máson.

Kovács László György 2012.07.25. 00:17:06

Nekem nagyon bejön, pont olyan amilyenre szükségem van. RSS helyett én twitterről húzom be a híreket. Gyors, nem böngészőben jeleníti meg a cikkeket. Én nem hiányolok belőle semmit. Ha könyvjelzős kell pl neked, szedj le más progit. :)

Deino · http://play.blog.hu 2012.07.27. 00:22:51

@matroznaklenni: az oké, van más appom, és azt is használom, nem erről van szó. A gond ott van, hogy a könyvjelzőzés, mint funkció, ALAP egy hírolvasó alkalmazásban. Azt nem engedhati meg magának senki, hogy szarul implementálja.

Márpedig itt úgy van megoldva. Nem adhatok rá 5 csillagot úgy, hogy "hát, könyvjelzőzni nem tud, de aki azt akar, töltsön le mást". Alap funkció? Igen. Itt ergya? Igen. Ez akkor el is dőlt.

@zero: de azt a Readerből eteted meg vele, annak VALAHOGY bele kellett anno kerülnie a Readerbe. A Flipboard meg nem tud custom, link alapján feedet hozzáadni a Readerhez, vagy én bénáztam vele akkor különösen nagyon. Egész egyszerűen rugalmatlan, unszimpatikus megoldásokkal van tele ilyen szempontból az egész app.

Kovács László György 2012.07.27. 11:42:13

Én még sosem használtam könyvjelzést ilyen progiban, nem is nagyon figyeltem hogy van-e, szóval nekem fel se tűnt hogy nincs. :) Mire kell az?

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása