Pocket

2012.08.03. 15:00 // Írta: Deino

POCKET.png

A Pocket (leánykori nevén Read it Later) egyetlen célt szolgál: látsz valami fasza cikket a neten, de nincs időd elolvasni ott és akkor? Klikk, és a Pocket szépen leszinkronizálja a telefonodra, elmenti a cloudba, meglengeti a varázspálcát - te pedig később a buszon, vonaton, melóban az illemhelyen - mert hát ki fog otthon székelni, ha a munkahelyén is megteheti, ahol ezért technikailag fizetnek? - nyugodt lélekkel folytathatod.

A Pocketnek természetesen van desktop oldala is, minden létező PC-s böngészőhöz írtak már kiegészítőt, ami egy klikkel vágja az éppen olvasott cikkeket a kedvencekbe, szóval fényesre van nyalogatva az egyszeri júzer feneke. A teljesen ingyenes alkalmazás mellé kapunk egy olyan durván gyönyörű interfészt, hogy az valami bűn. Az ember nézi, nézi az appot, és kicsit úgy ledöbben, hogy bakker, ezért komolyan egy kanyi vasat nem kérnek el? Hihetetlen.

A design világos háttérrel operál, kicsit pasztelesebb színekkel, ami nagyon elegáns megjelenést kölcsönöz neki. Ehhez hozzásegíti persze a betűtípus is, és gondolom senki nem lepődik meg azon, hogy egy főként hosszabb cikkek olvasására szánt alkalmazásban a világos háttér és a fekete betűszín pont olvasáshoz optimális kontrasztot produkál. Tökély.

Funkciók tekintetében kapunk még egy szép, logikus, részletes beállítások menüt, (hogyan szinkronizáljon, instant updét vagy bizonyos időközönként, wifi-only vagy mehet mobilnetről is, hova rakja a cikkek cache-jét, stb.), egy jó alapos megosztás menüt, egy faszányos ikont (nagyon tetszett) és nem tudom jobban kifejezni, pimp my reader beállításokat a cikkeknél: egy klikkel állítgatható a fényerő, választhatunk három színsémából, válthatunk betűtípust, betűméretet, valamint van még balra igazított és sorkizárt nézet is. Hellómi?

Verdikt: ötcsillag. Én szerintem ha eddig eljuttotál a cikkel, akkor nem kell külön kifejtsem a véleményen az appról. Nyomás telepíteni.

[ google play ]

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viteez 2012.08.03. 17:17:23

nekem ezzel csak egy bajom van: ez evernote mindezt tudja és még többet is :)

ggeleven 2012.08.03. 20:45:33

Pont a héten van egy éve, h használom, nagy rajongója vagyok! :D
Meg tudom érteni Deino lelkesedését! Az egyik legjobb és legtöbbet használt alkalmazás a telefonomon, nagyon ajánlom mindenkinek!! :)

Két dolog, ami kimaradt a cikkből, de sztem hasznos dolgok:
- ha az elmentett cikknek van mobilra optimalizált nézete, akkor azt menti le és jeleníti is meg az app. Kényelmesebb olvasni így a sok sallang nélkül. Nincs pl. reklám és cikkajánlók, csak a cikk szövege.
- a hangerőgombokkal tudunk lapozni. Az oldalváltás mindig pontos, sokkal kényelmesebb így olvasni, mint a kijelzőn scrollozni! :)

Próbáljátok ki, jól fogtok járni!

Deino · http://play.blog.hu 2012.08.05. 18:39:18

@viteez: elég rég próbáltam az evernote-ot, akkor még lassú volt, ronda és használhatatlan. Majd lehet megnézem, változott-e a szituáció.

@ggeleven: Nekem mindent a saját reder felületen jelenített meg, fehér alapon fekete betűk, semmi reklám. A webes nézetet meg se nyitottam sehol, minek?

A hangerő dolog viszont az elsők között volt, amit kikapcsoltam :D engem idegesített.

viteez 2012.08.05. 19:00:33

@Deino: oh, akkor rám ne hallgass, eléggé elfogult evernote fan vagyok ;) de mostanában sokat frissítettek rajta, lehet, h érdemes ránézned. nekem pl. nincs gondom a sebességével pedig egy samsung gt-i5800-ason tolom, ami nem mai vas, és pont ezért nem mindegy, h milyen sebességgel működik és mennyi helyet foglal.

koc · http://tablasjatek.blogspot.com 2012.10.13. 14:36:43

Nálam ez sajnos nem 5 csillag. Az egyik elrakott cikket a mobilomon nem tudtam megnyitni, 404-es hiba. Ez nagyon bosszanto. Viszont az article view nagyon rendben van. Osszessegeben hasznos cucc. Nem kell nyitvatartanom ablakokat, ahogy korabban mindig tettem, ha felbe kellett hagyni egy erdekes cikket.

Amit a mobilos verziobol hianyolok, az az, hogy egy browserben nyissa meg az oldalt, az app helyett.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása