Tongue Tied

2012.02.11. 09:00 // Írta: Deino

tounge.jpg

Kössünk össze két ormótlan, de annál cukibb kutyát a nyelvénél fogva, adjunk hozzá klasszikus platformer elemeket, egy tál minőségi fizikára épülő játékmenetet, öntsük nyakon alaposan lehűtött rajzfilm stílussal, és bumm kész a csokapik Toungue Tied!

Azt se tudom, mit kéne elsőnek kiemelnem. A teljes, totális, megsemmisítően telitalálat hangulatot, amit egész egyszerűen ömlik a játékból? Kezdjük talán a játékmenettel, utána minden egyszerűbb lesz. Szóval, adva van nekünk kettő darab kutya, Ralph és Mick. A sors egy furcsa fintora folytán e két nemes eb össze van kötve a nyelvénél fogva, ami elsőre Greenpeace forródrót kategóriájú dolognak tűnik, de a cuki bolhabusz párost szemmel láthatóan nem zavarja a dolog.

A két macskaszomorító szupereb ugyanis baktat előre a pályán, egyenletes tempóban, mint akinek semmi gondja a világon. Séta közben persze nem árt összeszedni a csont emblémával ellátott kis érméket, amikért bónusz pénzt kapunk. Ezt konkrétan úgy tudjuk megtenni, hogy az egyik kutyát egy ujjal megragadjuk, és valamelyik irányba elkezdjük húzni - nyúlik nyelvük, mint a négyes metró befejezése - és amikor elengedjük, a derék eb elkezd repülni, mintha csúzliból lőtték volna ki. Ezzel persze lehet trükközni: a lejjebb levő érméket fel lehet szedni úgy is, hogy egész egyszerűen lelógatjuk az egyik vakarcsot, a szembejövő akadályokat meg külön érdemes így kikerülni néha.

tongue2.jpg

A kutyákkal a terep függvényében mindenféle trükköt el lehet követni. Például ha sikerül úgy kilőni őket, hogy egy teljes kört leírnak egymás körül, az egy Full Loop, amiért 5000 extra pont jár. Ha egy erőteljes félkörívvel zúzunk darabokra egy csontos zacskót, akkor azért jár a Bag Bash bónusz, ha egy svunggal nyolc vagy több érmét szedünk össze, az egy Swipe combo, és még sorolhatnám. Kismilliárd kis extra pontért bevethető trükk van, amire szükségünk is lesz, ha meg akarjuk csinálni három csillagra, akarom mondani aranycsontra az összes pályát.

A hangok terén sem csahol hiába a Tongue Tied: a zene fenomenális, annyira alátesz az egész rajfilm hangulatnak, hogy hihetetlen. Merem állítani, hogy az egyik legjobb aláfestő zene, amit mostanában hallottam. A hangok felnyalják az i-re a pontot: a csúzlizás apró kis süvítése, a duda hang, amikor telibe találunk egy ládát vagy egy zsákot, a dinamit pukkanása... Tökéletes.

A grafika látszik ugyan a képeken, de mozgás közben még jobban adja: a két lifegő fülű, idióta, imádnivaló kutya annyira pofátlanul tökéletesen van animálva, hogy az hihetetlen. A kedvencem talán a dinamit effektus. A 11. pályán jelenik meg először a TNT, amibe ha véletlenül belecsavarjuk valamelyik szőrgombóc szerencsétlen hátsó felét, akkor egyrészt egy hatalmas robbanást kapunk, másrészről a pórult jár pórázos koromból ki se látszó sziluettje ott marad a levegőben, pislogva, aztán pár másodperc múlva szépen leesik. Egyszerűen zseniális, hangosan felröhögtem, amikor ezt először megláttam. És ez csak egy a sokból, annyi apró okosság van elrejtve a játékban (például a Pause gomb megnyomására előugró "PAWSED" felirat), hogy az már szinte nem is igaz.

Verdikt: zseniális platformer, ha még nem unod a fizikára épülő játékokat, érdemes adni neki egy esélyt. Cuki grafika, újszerű, okos játékmenet, tökéletes kivitelezéssel és körítéssel. Lazán jár rá az ötcsillag, az egyetlen belekötési lehetőség a kemény 517 forintos ár, ami egy kicsit több, mint a megszokott ebben a stílusban.

[ market link ]

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lájk Magazin · http://www.lajkmagazin.hu/ 2012.02.12. 11:57:16

A videót mindenképpen nézzétek meg, tényleg óriási hangulata van, mindez nagyon igényes köntösben! :)

Deino · http://play.blog.hu 2012.02.13. 09:53:22

@Lájk Magazin: legjobb barátom is nagyon csúnyán ráfüggött, pedig még a Reckless Racing 2 időszaka se ért véget :D

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.02.13. 21:48:04

hát ez valami supercute, beszarás :D ennyit a szakdogaírásról :D

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása