Molome

2011.07.08. 12:08 // Írta: Deino

Ha még nem találkoztál a Picplz nevű appal, de szeretnél valami Instagram-pótlékot android ízesítéssel, akkor a Molome a legjobb választás. Ha lenne eszem, akkor ezzel a mondattal le is zárnám a kritikát, QR kód a végére, adios. De úgy érzem, dukál némi magyarázat az értékelés mellé.

A Molome képes volt többé-kevésbé jól lenyúlni az Instagram legjobb tulajdonságait: kocka alakú fotók, jópofa LOMO effektek... És emellé valami csoda folytán még sikerült egy pofátlanul aktív felhasználóbázist is összehozni. Ha elég szívecskét szerzel össze valamelyik képedre, akkor az kikerül a "Popular" falra... Mondom, tiszta Instagram klón.

Igazából van pár apró dolog amin elvérzik kb. fél csillag: a kissé rondácska kezelőfelület. Aminek tényleg csak az a baja, hogy ronda, mert amúgy gyors, kézre áll, és minden teljesen egyértelmű. Nem úgy ronda, hogy magasról tettek a fejlesztésre. Hanem úgy, hogy látszik, ezzel valaki sokat dolgozott, csak hát... És persze az, hogy hiába szívecskézel le egy képet, (lavolsz? lájkolsz?), az tényleg csak annyit jelent, hogy nyomtál rá egy pluszt. Ugyanis sehol nem tudod visszanézni, hogy mit szíveztél le, ami böszme nagy feature-hiány egy ilyen funkciónál.

És amin a másik fél csillag elúszik: a webes felület Mátyás király stílusban készült el. Nem igazságos, hanem van is, meg nem is. A PC-ről közvetlenül kettő, azaz kettő dolgot tudsz megtenni: megnézni a saját fotóid, és rápislantani a Popular képekre. Nem tudsz feltölteni a gépről, amit még meg lehetne bocsátani, ha legalább az általad követett emberek új fényképeit meg tudnád nézni egy streambe kigyűjtve, de nem. Mert amúgy rá tudsz menni a profiljukra, és ott tudsz szívezni, kommentelni... De ki a fene fog egyesével leklikkelgetni 10-15 embert, pláne mondjuk harmincat? Senki. Mi a fenéért nem lehetett akkor csinálni egy photo streamet? Az meg már csak hab a tortára, hogy social network téren az app twittert és facebookot támogat, tumblrt nem.

Ami bődületes plusz a Molome mellett, az a közösség. Picplzen elég kevés friss képet látok, pedig ott követek kemény 61 embert. Ez a 61 ember napi 2-3, jobb esetben 4-5 képet jelent. Molomén a 9 követett ember termel átlag 3-4-5, néha 7-8 képet egy nap, pedig csak magyarokat követtem be. Itt tényleg húzóerő lehet a közösség: potyognak a szívecskék, kommentek, mindenféle jelvények. Erre külön rájátszik, hogy a mobil interfész mocskosul gyors, és mint fent írtam, könnyen kezelhető.

Verdikt: igazából a hibáknak szenteltem a bejegyzés nagyobb részét, de a webes felület visszássága meg a tumblr támogatás hiánya csak a rutinos picplz felhasználók szemét fogja nagyon szúrni. Sőt, megkockáztatom, hogy a lájk-kezelés is. Érdemes adni neki egy esélyt, könnyen bele lehet szeretni. Ha valaki kipróbálja, én deino néven nyomom, nyugodt lélekkel tessék hozzáadni. Ha a fenti apró, buta hibákat kijavítják, lazán 5 csillagos alkalmazássá növi ki magát.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

waccamár 2011.07.08. 14:15:27

leszedtem, megnyitom, fekete kép fent a molome logóval a csíkban. nyomok egy vissza-t, az egész képernyőt beteríti az EXIT NOW? felirat, úgy, hogy a yes és no gomboknak a fele nem látszik, túl nagy. Újra megnyitom, ugyanez. Lentebblapoztam, volt még egy fél képernyőnyi feketeség, aztán bejössz a welcome to molome kép, ott leírja hogy mi is ez, azt alján pedig egy login meg egy new here? start now! felirat, amiből lefelé mutat egy nyíl, viszont ott semmi nincs, semmire sem reagál... Úgy látszik Samsung Galaxy 3 nem tetszik neki :)

instant delete.

tschyllagh 2011.07.12. 22:15:49

HTC Desire -> instant get :)
követtelek tschyllagh néven. gyorsan feldobtam én is egy angry birds-android képet, csak hogy ne maradjak szégyenben :)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása