Picplz

2010.12.15. 23:46 // Írta: Appdroid Hungary

Röviden, tömören: a picplz egy képmegosztó szolgáltatás, aminek segítségével tényleg pofonegyszerűen tölthetjük fel a képeinket több online szolgáltatásba is. Jelenleg ezek a Twitter, Facebook, Tumblr, Flickr, Posterous, és a Foursquare.

A regisztráció olyan bődületesen egyszerű, hogy én már nem is emlékszem rá, konkrétan hogyan, vagy mivel is regisztráltam. De ha nem csal az amúgy igencsak lyukas memóriám, talán a twitter accountommal sikerült ezt megtenni, méghozzá nagyjából kettő darab nettó klikkeléssel. Utána még pár klikkből belőttem mellé a Facebook és Tumblr accountom, aztán más dolgom már nem is volt.

Miután sikeresen lőttünk egy fényképet, először a program megkérdezi, hogy hol készült a kép (nem kötelező beállítani), amihez szépen lekéri a teló koordinátáit. Nem a legpontosabb, de várost azért nem téved (kikapcsolt GPS mellett).

Utána választhatunk, hogy szeretnénk-e ellátni valamilyen effekttel a friss, ropogós fotónkat. Én általában szoktam azért tenni rá valamilyet, mert miért ne, egyelőre még nincs túl sok (konkrétan kilenc darab) de azok legalább használhatóak. Plusz itt tudjuk beállítani, hogy melyik társított szolgáltatásokra szeretnénk feltölteni a képet, és akár írhatunk mellé némi kísérőszöveget is. A feltöltés gombra tenyerelve a gép aztán szépen felküldi a képet a világháló szövevényes dzsungelébe, wifin át úgy 10 másodperc alatt kb. meg is érkezik.

A webes felület szintén tök jól használható, itt már érdemben is lehet böngészni, lájkolgatni mások képeit, szépen követgetni egymást, kommentelni meg minden, de ehhez nálunk még abszolút nem elég elterjedt a szolgáltatás. Úgyhogy egyelőre még csak egy jó képfeltöltő szolgáltatás, abból viszont ötcsillagos.

Verdikt: egyszerű, pofás, és jól használható program. Nagyságrendekkel jobb picplz-en feltölteni valamit twitterre, mint magából a twitter kliensből (legyen az Tweetdeck, twicca, vagy a hivatalos twitter kliens...), úgyhogy szerintem én erősen rá fogok szokni a használatára. Aztán ha netán egyszer lesz instagram androidra, akkor majd egymásnak eresztem őket, hogy kiderüljön, melyik a jobb.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása