Az elveszett cirkáló

2011.03.04. 15:00 // Írta: aresius_

Bizonyára már a legjobbakkal is megesett már, hogy  benyúltak a zsebükbe, és elhűlve tapasztalták, hogy kedvenc okostelefonjuk nincs benne. Másik zseb? Nem, a pénztárca mellé nem fér be. A kabátom üres. A táskában sincs. De akkor hol van? Megoldás a hajtás után.

 

    Nos, a lehetőségek száma végtelen. Sokszor hosszú órákig tartó keresés után szokott előkerülni a kutya/macska kosarából, az ágynemű alól, az asztal mögül, a mosógépből, stb.

A Where's my droid alkalmazás megspórolhatja nekünk a kereséssel töltött időt. Ha a telefonunkra elküldünk egy előre beállított szöveget SMS-ben (alapértelmezettként "Wheres My Droid"), a telefon átvált hangos üzemmódba, és csörgéssel segíti a tulajdonosnak bemérni a helyzetét. 

Ha feltételezhető, hogy nagyobb a baj, mint gondoltuk, és lehetséges, hogy a telefont ellopták, az app erre is kínál megoldást: egy másik szöveget kell elküldeni a számunkra (alapértelmezettként "GPS My Droid"), ekkor a telefon GPS segítségével beméri a helyzetét, és a számra amiről kapta az SMS-t küld két üzenetet. Az egyikben a telefon koordinátáit, a másikban pedig a koordinátákhoz tartozó google maps linket. Utóbbi funkciót mondjuk én feleslegesnek találom, nem nagy művészet bemásolni a koordinátákat google mapsbe.

A jóság azonban itt véget is ért. Ha szórakozottságunkban otthon elhagyjuk a telefont, akkor kell egy másik telefon, amiről SMS-t küldhetünk rá. A sokkal praktikusabb, e-mailben aktiválható csörgést csak három szolgáltató köreiben lehet használatba venni. Ezek a Sprint, a Verizon, és a T-Mobile. Utóbbit telefonszám@tmomail.net e-mail címmel lehet csak használni, szóval itthon ez is felejtős. Ha pedig ellopták a telefont, vajmi kevés az esély rá, hogy a tolvaj benne hagyja az akkumulátort. Ahhoz, hogy a GPS koordinátákat megkapjuk, a GPS-nek bekapcsolva kell lennie (bár mint tudjuk, a bekapcsolt GPS önmagában nem fogyasztja az akksit, csak ha aktív, szóval a GPS csellentyűcskét nyugodtan benyomva lehet tartani), és természetesen kell hogy legyen a kártyánkon pénz a válasz SMS-ekhez. Összességében én három csillagot adnék az appnak, használjátok egészséggel.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aresius_ 2011.03.05. 21:26:59

.tnm: "bár mint tudjuk, a bekapcsolt GPS önmagában nem fogyasztja az akksit, csak ha aktív, szóval a GPS csellentyűcskét nyugodtan benyomva lehet tartani"

Ebben biztos vagy? Pontosabban nálam ha be van kapcsolva a GPS, akkor rendszeresen látom, hogy próbálja meghatározni hol is vagyok, annak ellenére, hogy nincs semmilyen widget, vagy általam választott háttérben futó szolgáltatás, ami a helyzetemhez kötődne. Épületen belül pedig akár hosszú perceken át is próbálkozik vajmi kevés sikerrel. (Szóval evvel csak óvatosan, igaz én CM7 RC-t használok (2.3.2), de úgy rémlik gyári 2.2 Sense rom-nál is volt ilyen.)

Magától nem kéne lekérdeznie a pontos helyzetedet, valamilyen widget vagy app miatt akarhatja lekérdezni.
(Bocsi, véletlenül a moderálás gombra nyomtam)

sztrelnyikov 2011.03.06. 16:08:30

Regota hasznalom ezt az appot es vannak vele bajok. Egyreszt, hogy most már 4db sms-ben valaszol ha a gps-t kerjuk le, ami rohadt sok es nincs beallitasi lehetoseg, hogy a 4-bol csak az egyiket kerem.
Masreszt tolvaj ellen nem jo, mert az esetek 80szazalek!ban (jarmuben, epuletben) nem talal ertelmes helyet es ekkor nagyon pontatlant kuld vissza. Harmadreszt a tilvaj elso dolga, hogy kiveszi a sim-et es akkor nincs hova kuldeni az sms-t.
Viszont jateknak jo! :) Mi az asszonnyal igy szoktuk lekérni a masikrol, hogy hol van. ;)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása