Ustream

2012.08.02. 08:00 // Írta: Deino

USTREAM.png

Bizony mondom néktek, minden magyar nethuszár nemzeti lokálpatrióta büszkeséggel telt könnyeket kellene törölgessen a szeméből ahányszor csak meghallja a ustream nevét! Nemzetközi szinten egyik legsikeresebb, ha nem a legsikeresebb magyar startupról van ugyanis szó. Lényeg a lényeg: a ustream lehetővé teszi, hogy a mobilodról élőben streamelj videó és hangfelvételt - lényegében bárkinek, akit érdekel.

A kezelőfelület pofás, egyszerű, kézreáll. Természetesen Holo kompatibilis, és azzal a kék árnyalattal operál, amivel a ustream desktop oldala is. A nyitóképernyőn négy opció tárul elénk: tallózhatunk csak úgy a népszerűbb adások között, elkezdhetjük élőben sugározni, hogy mi is történik éppen velünk, kereshetünk konkrét streamre / userre, valamint egy gyors elérés a kedvencként megjelölt videóknak. A kedvencek és a stream gomb persze egyből dobja, hogy khmm, regisztrálni kéne, vagy ha már van kontód, akkor belépni.

Kik streamelnek ilyet? Meg ki az, aki nézi? Egyrészről az ittas állapotban leledző podkeszterek lelki nyugalmát megzavaró kaloczit például pont volt olyen galád, hogy indított egy streamet a Gépek Lázadása legutóbbi adásának felvétele közben, de mivel nem kapott elég sávszélességet a vendég-wifiről, hála a jó égnek a szaggató kép azért a nézők lelki épségét legalább vizuális oldalon megóvta. És hát ez nem az app, hanem inkább a technológia hibája: kell azért sávszél egy ilyen streamhez, a mobilnet nem feltétlenül elég még erős 3G területen se. Majd a 4G, meg társai.

Verdikt: az app némi lolkálpatriótizmusnak is hála, de ötcsillagos ítéletet kapott. Szép, egyszerűen kezelhető, jól működik. Különösen büszke vagyok a ustreames fiúkra-lányokra a szép, elegáns Holo design miatt - pacsi! És aki még nem tette, néha csekkoljon rá a Sevenkittens nulla-huszonnégyes streamjére, ahol általában egy rakás júniusban született kiscica ontja magából a cukiságot. Eddig már olyan 2 millión tettek így.

[ google play ]

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2012.08.02. 08:31:32

Lehet vele streamelni wifin keresztül is? Mert nekem még soha egy hálózaton nem jött össze sajna :( Edig jó lenne ha nem 3G-n lehetne csak.

barcaxavi 2012.08.02. 08:50:43

Tényleg szép a felülete.
Ha már holo, nem tudom, hogy amúgy szerepelne-e ezért ajánlom az én kedvenc appomat: SeriesGuide X (play.google.com/store/apps/details?id=com.battlelancer.seriesguide.x&feature=search_result)

ace02 2012.08.06. 10:46:57

nem kötekedésként mondom, de a ustreamet magyar startupnak nevezni nem kicsit barokkos túlzás szerintem. de van magyar vonatkozása, az igaz, és az app is biztos fasza :)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása