Bemutatkoztak a HTC új telefonjai

2011.02.16. 06:30 // Írta: Deino

Az MWC-n a HTC is dobbantott (szép mondat...). A kép jobb oldalán a HTC Flyer nevű táblagép, amivel az előző posztban már folgalkoztunk, így ő most kimarad a buliból. A Maradék öt új telefon pedig a következő, balról jobbra haladunk:

HTC Chacha és Salsa: ez a két telefon lesz a már beharangozott "Facebook mobil". Mivel a HTC telefonokon a legtöbbet használt app a Facebook (legalábbis ez a hivatalos indokás), ezért úgy döntöttek, saját, csak erre a funkcióra dedikált hardware gomb dukál ezekre a készülékekre. A gomb egyébként nem a Facebook app indítására szolgál (csak?), hanem pl. ha megnyomjuk egy fénykép után, akkor egyből megoszthatjuk Facebookon, ilyesmi.

Hardware téren meglepően közönséges mindkét telefon. Mondhatni unalmas. Mondhatni egyenesen kiábrándító... A Chacha a fizikai billentyűzettel egyértelműen a Blackberry tulajok felé való nyitás szerintem, a Salsa meg egy tisztességes iparosmunka képét sugározza. A Facebook gomb szvsz kifejezetten randa. És a hab a tortán - anélkül, hogy becibálnám az összes technikai paramétert - hogy az én lassan 7-8 hónapos Desire telefonom mindenben jobban teljesít, azt hiszem egyedül a kamera terén van döntetlen, plusz ezek rendelkeznek előlapi kamerával. De processzor, RAM, kijelző stb. téren a Desire alá lőtte be a készülékeket a HTC. Röhej.

Vagy mégsem? Ha az ember jobban belegondol, egy olcsó, Facebook "márkájú" telefon kifejezetten vonzó lehet a tinédzserek, fiatalok körében, és valószínű csak a hozzám hasonló fanatikusok és geekek húzzák a szájukat a specifikációk láttán. Lehet, hogy a HTC mégis jó lóra tett, és nem véletlenül bánt kissé... visszafogottabban a hardware költségekkel.

HTC Wildfire S: kicsit fejlesztettek az eredeti Wildfire telefonon, de a lényeg ugyanaz maradt. Olcsó, pici, kompakt. A kijelzőn sikerült javítani egy szintet, most már 320X480-as felbontást tud a Wildfire. Ami még mindig nem valami sok (egy iPhone 3GS szintje), de mivel a képernyő pusztán 3.2 colos, szerintem már bőven elég. A hátsó, öt megapixeles kamerához most már végre LED vaku is társul. Az egészet Gingerbread fogja hajtani. Gondolom elődjéhez hasonlóan ez is a belépő szintű árkategória versenyzője lesz, ott elérhet kisebb-nagyobb sikereket.

HTC Desire S és Incredible S:

A HTC Desire S és az Incredible S a mostani HTC Desire és Incredible modellek plasztikázása, ráncfelvarrása. Ezt nem is nagyon lenne értelme szépíteni. Első körben a Desire-t vesézném ki: Valamennyivel másabb lett a burkolat (szerintem rondább), a fizikai gombok helyett érintőseket kapunk, a belső memória meghízott 1.1 Gb-ra (ideje volt!), a RAM pedig kemény 768 mega. Egy picit erősebb lett az akksi is, a kijelzőt pedig mindkét modellen cserélték SLCD-re. Ez utóbbinak nem tudom, hogy örüljek-e, vagy sem.

A processzor ugyanúgy 1 GHz (gondolom némiképp erősebb azért...), a felbontás is 480x800, és persze Gingerbreaddel érkezik, plusz a kötelező előlapi kamera. Lehet az én elvárásaim túl nagyok, de egy Tegra 2-t ha beletunkoltak volna a gépbe, még azt mondanám, vegyétek meg. Így igazából azt tudom mondani, hogy inkább kerüljétek. Az ára ismeretlen, de őszintén meglepne, ha olcsóbban kerülne forgalomba, mint az eredeti Desire.

Az Incredible-t leginkább a Desire HD-hez tudom hasonlítani, mivel itthon az Incredible nem volt kapható, ide becibálom mégis a technikai adatokat pontosan:

  • 4 colos kijelző, 480x800 pixel.
  • 1GHz Qualcomm MSM8255
  • 768 MB RAM
  • 8 MP kamera, dupla vaku, 720p videórögzítés
  • 1.3 megapixeles előlapi kamera
  • 1450 mAh-es akkumulátor

Jól hangzik? Jól. Kitaláljátok mi a bánatom? Aki arra a Tegra 2 szembetűnő hiányára tippel, az nagyon közel járt a megoldáshoz. A helyes megoldás a Tegra 2 szembetűmő hiánya, és hogy android 2.2-vel érkezik a telefon. Köszönöm, nincs több kérdésem.

A HTC most bemutatott kínálata két új buta okostelefonból, és három ráncfelvarrásból áll. Ha a Thunderbolt és a Flyer nem menti meg őket, akkor ezek a készülékek biztos nem fogják. Ha valaki kivárásra játszott, akkor mondjuk jól tette. Feltéve, hogy az HTC nem alkalmazott némi plasztikát az árakon is.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása