Leo's RC simulator béta teszt

2011.01.17. 19:17 // Írta: aresius_


 A marketet böngészve egy játékra lettem figyelmes. Ugyan még csak béta fázisban van, de már így is lenyűgöző dolgokra képes. A mai béta teszt reflektorfényében: Leo's RC simulator.

Pár éves repülőgép modellező múlttal büszkélkedhetem, így első pillantásra megfogott a játék. Voltaképpen azt kapjuk, amit ígér: egy RC szimulátort. Aki már kipróbálta PC-n az FMS-t, az már félig ismeri is a játékot. Ugyanazt tudja, egy-két extra funkcióval megspékelve. A grafikája kifogástalan, csakúgy, mint a fizikája. Olyannyira rendben van az egész, hogy a kormány tologatásával még a vezérsíkok állása is változik.


 

Vezérlése igen egyszerű: a bal fölső és a jobb felső sarokban található egy-egy joystick (előbbi adott idő után eltűnik, ha nem használjuk), amik a "szervók" mozgásáért felelnek. Alapbeállításként az amerikai, itthon is használt szabványt kapjuk, a bal oldali joystickkal tudjuk állítani a motort és az oldalkormányt, míg a jobb oldalival a magassági kormányt és a csűrőket. 

A programhoz négy gépet kapunk, egy trainer gépet (képünkön), ami leginkább egy Cessnára hasonlít, egy Szuhoj műrepülő gépet, egy helikoptert, és egy vitorlázó gépet. Utóbbit nekem még nem sikerült használni, de lehet hogy csak én nem találtam meg a csörlő gombját. A helikopter használatához kell egy kis gyakorlás, hogy egyáltalán meg tudjon állni egy helyben. Nagy előnye a játéknak, hogy az FMS addonjaival kompatibilis, így a netről kismillió modellt letölthetünk hozzá, néha egészen extrémeket is, mint műrepülő kötelék, UFO, mikulás szánja, stb.

A fizikája teljesen realisztikus, a műrepülő mutatványokra teljesen szabványosan reagál, még a háton laposdugót is gyönyörűen megcsinálta. A helikopter szintén remekül működik, a fejjel lefelé lebegés is természetesen olyan, amilyennek lennie kell, szóval ebből a szempontból makulátlan a játék. Gépigényt nem tudok mondani, a fejlesztő oldalán kevés információt találtam, viszont ZTE Blade-en egy akadás nélkül elfutott.

Nem szabad elfelejteni azonban, hogy ez egy béta verzió, így kisebb problémák adódhatnak a programmal. Pár funkció, például a felvétel-lejátszás nem működik. Gyakori továbbá az is, hogy nem tudunk vele játszani, mert minduntalan belép a demóba, olykor érdekes kombinációkat létrehozva, így találkozhatunk pl. VTOL (helyből felszálló) vitorlázó géppel, stb. Ilyenkor a megoldás az app adatainak a törlése, amit a beállítások>alkalmazások>alkalmazások kezelése>Leo's RC simulator menüben tehetünk meg. Ez után ismét működnie kell a programnak. Alkalmankénti lefagyásra is számítanunk kell.

 A Blade grafikáért nagy-nagy köszönet Nebuknak!
 

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása