Bréking: érkezik hozzánk is a fizetős market?

2010.09.26. 02:06 // Írta: Appdroid Hungary

Bizony, bizony! Az androinica infói szerint nemsokára nálunk, és még 13 másik országban is megnyitja kapuit a fizetős market a következő hetekben. Az XDA fórumain páran (Eddig a svédek, magyarok és a lengyelek a nyerők) már beszámoltak róla, hogy már most látják a fizetős appokat. Sajnos nem mondhatom még 100%-os biztonsággal, de _nagyon_ remélem, hogy nem csak valami fehér holló esetről volt szó.

 

Íme a közlemény:

Android Market Support

Hello, We’re writing to inform you about some changes to Android Market that require your attention.

Over the next few weeks, we’ll be adding paid apps support for additional countries. If you have selected to publish your paid apps to all locations and intend to support all new locations as we expand the number of supported countries for paid apps, you don’t have to do anything. If you have selected to publish your paid apps to all locations but intend to only target the currently supported 14 countries, please update your location selections to target these specific countries.

Please look for follow-up emails when we introduce paid apps support for specific additional countries in the coming weeks. At that time, you’ll have the option to target these specific countries.

Thanks, and we look forward to continue working with you on Android Market. Sincerely,

The Android Market Team

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GentleSpecter 2010.09.26. 02:34:18

WOW! Ez jól esik így hajnalban... :)

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2010.09.26. 09:17:56

Wuhuuuuu!!!! Persze az XDA fóruma lehalt :D Tuti a sok magyartól aki felment megnézni a hírt :D

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.09.26. 10:19:32

Jó kis cikk, bár mintha mi augusztus 25-én már írtunk volna erről :D

Mindegy, csatlakozzatok a Facebookos mozgalmunkhoz:
http://www.facebook.com/#!/pages/Hungary-wants-full-access-to-Android-Market/143322042350134?ref=ts

(Hungary Wants full acces to Android Market)

Appdroid Hungary 2010.09.26. 10:24:39

@Tomi from Space: addig nem akartam írni, amíg nincs ugye konkrétum. Most XDA-n láttam, hogy írta egy magyar srác, hogy nála látszanak már a fizetős appok, ezért dobtam ki most a cikket.

De még így is nagyon rizikós ugye a dolog, mivel semmilyen hivatalos bejelentés nem volt, hogy vajon tényleg benne leszünk-e abban a 14 országban, de ennek már azért van valami minimális alapja. Hülyeséget meg nem nagyon akarok írni.

Black Bamba 2010.09.26. 10:29:10

...nekem kell egy olyan Androidos aska is :)))

Tomi from Space · http://bodybuilding.blog.hu 2010.09.26. 10:31:33

@Appdroid Hungary: Így fél év Android lét után kijelenthetem, hogy amennyire jól kigondolt lett az Android platform és a készülékek, amiket erre fejlesztettek, annyira tré és vízfejű lett maga a market. Nincsenek kényelmi feature-ök (pl mass update), a keresőmotorja úgy ahogy van maga az sql kézikönyv első bekezdése és nem tovább, szóval nekem már a hátam borsódzik, ha valamit marketről kell leszednem (nem is használom túl sokat, főleg, hogy elérési problémák vagy letöltésik is vannak szép számmal).

A Market elérte, hogy az a bizonyos 14 és még jó pár ország megszokta, hogy rapidshare-ezik meg torrentezik agyba főbe. Úgyhogy az Android győztese jelenleg a készülékgyártó éra, meg a google hirdetések és ez nagyon sokáig így is fog maradni, mert én egy jól működő marketben már nem hiszek.

2010.09.26. 10:36:36

Eddig Market Enablert használtam a fizetős alkalmazásokhoz, de most kipróbáltam és nélküle is megjelennek. :D
(T függő Spica legfrissebb gyári firmware-rel.)

Bazinga 2010.09.26. 11:08:55

@Tomi from Space: Ráadásul még a fejlesztők nagy részét is szivatják, mert csak 11 ország fejlesztői adhatnak el appokat. Azt várná az ember, hogy a platform sikere érdekében kinyalják a fejlesztők hátsóját, hogy minél több app készüljön, ehhez képest a világ felét simán kizárták eladói oldalról is.

Appdroid Hungary 2010.09.26. 11:38:22

@Tomi from Space: Froyoban van mass update :)

plusz nyilván a ginger is fog majd újítani rajta. Én a NewsRoomot még annak ellenére is meg fogom venni ha végre lesz market, hogy sokallom kicsit az árát. Meg is mondom miért: napi szinten használom rengeteget, imádom, nagyszerű program: és szeretném ennyivel támogatni a fejlesztőt. De nem paypalon meg mindenféle 3-ik megoldáson át, hanem a marketből, egy klikkel. Ennyi. Van még pár ilyen.

belakis 2010.09.26. 12:04:02

Miért nem adják meg a jogokat mindenkinek? Ezt nem értem.
Badánál sem :(

I'mYourFriend 2010.09.26. 12:20:44

@Tomi from Space: neked senki nem mutatta még meg a QR kódok és az AppBrain-hez hasonló oldalak előnyeit? Csak beolvastatod a telefon kamerájával a kódot, és nagyívben leszarhatod ezentúl a Marketes keresgélést... Ha meg tudtál erről, nem értem, miért nem könnyítetted meg vele az életed?

Layosh 2010.09.26. 13:16:56

Nekem speciel most szarakszik a market, egy csomó alkalmazásból többet is mutat. Lehet, hogy ez lenne a fejlesztés???

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2010.09.26. 16:03:27

azért az elég szokatlan ebben az országban, hogy a nemhivatalosan, lopware formában elérhető cuccok legális megvásárlásának, tehát a fizetés lehetőségének örüljenek :)

Kiskaresz 2010.09.26. 19:24:36

@flugi_: hát látod van még pár ember aki a tiszta száraz meleg érzésre esküszik :D

nemértekhozzá 2010.09.26. 21:27:35

@Layosh:
Hurrá! Akkor nem a spica-m fosta össze magát!:D
Nálam is van olyan app,amiből vagy 6db is van. :D

gery · http://gery.blog.hu 2010.10.01. 14:02:28

azóta kiderült, hogy nem lesz: android-developers.blogspot.com/2010/09/more-countries-more-sellers-more-buyers.html

kedves google, addig nem fogjuk tudni alkalmazások tekintetében felvenni a versenyt az almával, amíg az egyetlen megoldás a warez. persze tudom, magyarország nem egy fontos piac.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása