Cirka

2010.09.21. 07:30 // Írta: Appdroid Hungary

Az ilyen magyar fejlesztésekről szeret írni az ember: szép, intuitív kezelőfelület, gördülékeny, jól használható program, tényleg, tud szinte mindent. A Cirka lényegében egy Budapestre koncentráló partykalauz program, és mint olyan, tökéletesen ellátja funkcióját.

 

A Cirka nem bonyolítja túl a dolgokat, a főmenüben három funkcióval szemezünk:

  • Térkép
  • Mai program
  • Helyek

És hát igazából ennyi. A "Térkép" funkció az első képen látszik is, szépen kipakolja a térképre az adott szórakozóhelyeket. Egy gombnyomással belőhetjük, hogy csak a ma este "aktív" helyek látszódjanak.

A "Mai program" menüpontban lecsekkolhatjuk kik és hol játszanak ma este, ez nem lett túl bonyolítva, de nem is kell. Talán egy keresés még elfért volna valahol a programban, de az nem csak innen, hanem úgy általában az egész programból hiányzik.

A "Helyek" menüpont alatt megtudhatjuk mi a program a kedvenc törzshelyünkön, épp ki játszik a szomszédban, vagy bárhol a környéken. Itt már nem csak a ma esti kínálat látszik, hanem minden, ami a naptárban szerepel. Egy-egy eseményre rányomva némi bővebb infót is kapunk, de az általában csak egy pár soros, nagyon rövid bemutató szöveg.

 

Nem ártott volna mellé valami kép, netán egy-egy youtube videó, valami. Sokat dobhatott volna a dolgon, azt kell mondjam. Jó, persze az esetek 80%-ban marhára nem ez alapján fogunk programot választani, de így meg pláne nem.

Ami baromira hiányzik a dologból: facebook, twitter: hogy egy klikkel be lehessen nyomatni, ekkor és ekkor ide megyek, gyertek ti is, és hurrá! A Foursquare még nem elég elterjedt ahhoz, hogy joggal rinyálhassak az integrációjáért, de azzal párosítva meg egyenesen überkirály lenne a dolog.

Ítélet? Kellemes program, élőben még egyszer se használtam, de tudja fene, talán még sor kerülhet rá. Alaposan összerakott, szépen megtervezett program, kisebb hibákkal és hiányosságokkal, de semmi javíthatatlan, vagy nagyon szemet szúró dolog. Jogos a négy csillag. És még több ilyen magyar appot a marketbe!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n0gabor 2010.09.21. 10:29:46

Ki van emelve a programnal hogy ALPHA! verzio. Ilyen stadiumban barmifele hianyossag megbocsathato. Ehhez kepest eleg korrekt a szoftver.

Appdroid Hungary 2010.09.21. 11:18:40

@n0gabor: erősen korrekt, ezt türközi a négy csillagos ítélet :)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása