[kickstarter] OUYA - android alapú konzol

2012.07.10. 19:16 // Írta: Deino

Az OUYA egy igen pofás kis kezdeményezés: egy android alapú konzolt szeretnének összerakni a fiúk-lányok, kontrollerrel, mindennel. Ami lejön a videóból, hogy tényleg nagyon lelkesek, a kontrollert se csak úgy összecsapják, szóval tényleg komolyan foglalkoznak a dologgal. Az árcímke az igencsak barátságos 99 dollárt mutatná, ami finoman szólva is erősen versenyképes.

Ami kevésbé jön le, hogy egészen pontosan mire is kell nekik ehhez 950 ezer dollár? Egy millió zöldhasú mire megy el egy ilyen projektnél? Ez azért embertelen összeg! A várható megjelenés 2012 szeptember lenne - és személy szerint én azért ezt kicsit kétkedve fogadom, hogy ezt tényleg tudnák tartani.

Ami tetszik, hogy ők ezt azért csinálják, hogy az indie fejlesztők is kapjanak olyan konzolt, amire szinte minimális belépő költséggel tudnak majd fejlesztni. Ez taps, ez bravó, ez fasza dolog - csak éppen ehhez nagyon el kell majd terjedni. A 950 rugó meg szerintem tuti meg lesz nekik, mert amikor én figyeltem, egy óra alatt befolyt 130 rugó (170-ről ugrottak 300-ra), szóval nem aggódnék.

Vélemény?

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

devDavid · http://blog.hu 2012.07.10. 22:37:08

Hogy mihez kell ~200M forint? Csak akkor tudnak 99$-nál kevesebb gyártási költséget elérni, ha rengeteget megrendelnek. Ezen felül tervezési, marketing költsége is van. Ezen felül egy store-t is kell írniuk, amiből később további bevételt remélhetnek. Szerintem erre a projektre 200 millió még kevés is lehet...

D.

.tnm (törölt) 2012.07.10. 22:40:54

perpill $896,631-nál járnak, sztem meg lesz aug. 9-ig a $950,000

Deino · http://play.blog.hu 2012.07.10. 22:42:33

@.tnm: szerintem addig a másfélszerese, duplája is lazán....

@devDavid: így már érthetőbb valamivel, thx :)

devDavid · http://blog.hu 2012.07.10. 22:51:30

Gondolkoztam ezen még egy kicsit, csak egy utazás lenne ~1M, ha elmennél kínába, hogy keress egy céget ami legyártja neked a már 10000 előrendelt készüléket. Keveslem is, de szerintem 4-5x annyi pénz lazán összejön nekik majd. Drukkolok mindenesetre, sőt már azon is gondolkoztam, hogy van-e értelme előrendelni ;)

D. (kisPocok)

Darkcomet 2012.07.11. 06:37:15

Ha nem jön össze a project, akkor lazán zsebre teszik a maradék lóvét? Van valami elszámolási kötelezettségük? Mert így akkor érthető minden. Bedobok a köztudatba valami eléggé geek dolgot, begyűjtök egy rakás pénzt, majd "bocsi, ez nem jött össze" felkiáltással lelépek vele. Nem rossz...

Deino · http://play.blog.hu 2012.07.11. 06:50:00

Két millánál jár a dolog, LOL, ez nagyon kemény :) ebből már tuti lesz valami, még talán a szeptembert is tudják majd tartani.

wrhwk 2012.07.11. 13:45:37

@Darkcomet: igen, van. Mármint a Kickstarternél egy-egy ilyen project megjelenése előtt elég sok adatot meg kell adni, amivel így nevesítve lesz az, aki a pénzt kéri. Amennyiben bukta lenne a project, vagy sikeres, de nem kapod meg a kifizetett dolgodat belőle (ha van ilyen) akkor így természetesen lehet reklamálni.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása