Cocktail Flow

2012.02.08. 19:00 // Írta: Deino

coctailflo.jpg

A magyar fejlesztésű Cocktail Flow-t először a harmadik Android Meetup alkalmával sodorta velünk szembe a szél, ott ugyanis a magyar fejlesztőcsapat (Distinction) egyik tagja tartott előadást, méghozzá épp UI témában. Kevésbé zárójelben jegyzem meg, hogy maga az előadás kifejezetten király, akarom mondani profi és információdús volt.

Mit is tud az alkalmazás? Egy rakás különböző koktél receptet, mi mást? Profi illusztrációkkal, remek keresési és böngészési élménnyel. Az egy dolog, hogy kereshetünk név, vagy típus (long drink, shooter, cocktail, stb.) alapján. Az már fokkal jobban "emelem kalapom" élmény, hogy egy-egy hozzávalóhoz tartozó recepteket is ki tudunk válogatni. De a személyes kedvencem a "Barstock" üzemmód. Bepipálgatod, hogy mi van itthon: először az alkoholt, aztán persze jöhet a mindenféle gyümölcslé meg üdítő, és az app kidobja neked azokat a recepteket, amiket el tudsz készíteni.

Például ha van otthon vodka, gin, fehér rum, valamint naracs- és áfonyalé, plusz egy kis tonic, akkor a Cocktail Flow gondolkodás nélkül felajánlja nekünk a Brass Monkey, Cape Codder, a Gin & Tonic és a Screwdriver koktélokat. Zseniál, zseniál!

Minden koktél mellé jár egy recept: ez részletezi egyrészről a szükséges alapanyagokat, ezek mennyiségét, és persze az elkészítés módját. Valamint szükség esetén még a hasonló koktélokat is ki lehet listáztatni vele. A kezelőfelület nagyon tetszetős a kidolgozottsággal bír, nyugodtan elmondható, hogy a UI designer mindenhol megdolgozott a pénzéért. Le a kalappal a Distinction csapata előtt, de tényleg.

Egyetlen hiányosságnak az tudnám kiemelni, hogy az alap verzió nem ismeri az Alattomos névre hallgató csodát. Alapjáraton az ingyenes verzió emlékeim szerint 150 koktélt tartalmaz. Ez bőven nem kevés, ennyit még a tapasztalt éjszakai buli-huligánok is félve közelítenek meg. Az Appdroid szerkesztősége pedig ezúton megfogadja, hogy 2012 végéig a Cocktail Flow ingyenes verziójában szereplő összes receptet ki fogja próbálni. Akkor is, ha ez azzal jár, hogy 2012-ben (és valószínű 2013-ban) cikkírásra képtelen állapotban leszünk, végig. Mindent az olvasókért. Fenékig.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása