Android alapú fényképezőgépet jelentett be a Polaroid

2012.01.11. 13:30 // Írta: Deino

polaroid.jpg

Az idei CES eddigi első olyan híre, amire felkaptam a fejem. A show eddig nekem ugyanis teljes csalódás, a nagy gyártók (Samsung, HTC, LG, Sony) egyike se jelentett be eddig olyan új készüléket, amire tényleg odacsodálkoztam volna.

Erre jön a Polaroid, és ellopja itt nekem az egész showt egy android alapú point & shoot fényképezőgéppel. De mit is tud a kellően buta, SC1630 névre hallgató kis drága?

  • 36-108mm, 16 megapixel - 3X optikai zoom
  • 3,2 hüvelykes érintőképernyő
  • beépített wifi
  • hozzáférés az android Markethez (!)
  • 18 beépített üzemmód
  • Smart albums, geo tagging, automata arc és mosolyfelismerés
  • beépített átméretező, vörösszem eltüntető és egyéb színkorrekciós appok
  • 32 GB-ig bővíthető SD tárhely

 

Egyedül az optikai zoomnál húzom egy pöttyet a számat, az lehetne kicsit ütősebb - de nyilván a mobilis(abb) méret miatt kellett némi áldozatot hozzanak. Ettől eltekintve egy teljesen korrekt kis digitális gépet kapunk, ha jól nézem - sőt, kifejezetten tetszetős a design a kép alapján.

Na, de miért jó nekem az, hogy android fut rajta? Ha több különböző gép közül kell válasszunk egyébként azonos ár és tudás kategóriában, akkor nyilván jobban járunk az android alapúval: ott a hozzáférés a Markethez, dögivel vannak kép effektelő alkalmazások, meg egyéb nyalánkságok, amivel jó alaposan megkönnyíthetjük az életünket.

Lőttél egy fényképet a házibuliban, a ballagáson, az akárhol. Egyből át tudod küldeni e-mailben. Vagy be tudod vágni mind a hatvanhét elkészült képet dropboxba három klikkel - voilá, pár perc, és az egész ott van a laptopon, az asztali gépen. Vagy még jobb, leszurkolsz némi zsét a a Titanium Media Sync vagy a DropSnap appok valamelyikéért, és a telefon fényképezőgép automatán feltolja a tegnap készült képeket a fiókodba, ahogy valahol wifire kapcsolódik. Helló, 2012.

Arról nem beszélve, hogy mennyivel egyszerűbb közvetlenül a kis Polaroid csodáról feltolni facebookra a képeket, nem kell szőrözni előtte a gépre felmásolással. És akkor még egy szót se ejtettem a hatvan milliárd androidos kép effektelő alkalmazásról.

Vennék-e ilyet? Ha nem kerül irreálisan többe, mint egy hasonló kaliberű másik point & shoot gép, akkor lazán. Egyrészről valószínű inkább ezen hallgatnám a zenéket (feltéve, hogy bekapcsolt állapotban nem tolja ki az objektívet), és akkor a telefonom se merülne annyira, másrészről szeretek én fényképezgetni, de a telefon azért mégiscsak telefon, nem erre van. Viszont ez a gép eléggé game changer lenne ilyen szempontból. Én remélem bejön nekik a biznisz, mert minél több ilyen kis kütyüt szeretnék látni.

Ja, és mivel mobil alapokon nyugszik, elvileg kibírja egy napig egy feltöltéssel. Fuck you, állandóan a legrosszabbkor lemerülő kompakt HP, ami csak úgy zabálja az újratölthető elemeket!

Címkék: kütyü

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2012.01.11. 16:25:47

Volt még anno egyébként a Samsungnak (?) hasonló próbálkozása Symbiannal. Egy telefonos-3G-s modell esetleg még lehetne belőle, bár akkor lőttek az egynapos üzemidőnek...

Deino · http://play.blog.hu 2012.01.11. 20:35:06

@Gerusz: nem kell bele telefon / 3G szerintem. A telefon része csak lehúzná az üzemidőt szerintem, a 3,2-es kijelző nem valami bika telefonnak, vastag is, kényelmetlen lenne szvsz. Plusz, ahogy mondtad, csak húzná lefelé az üzemidőt.

Remélem azért, hogy ez életképesebb modell lesz, mint a symbianos :)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása