PowerAMP

2010.11.08. 17:35 // Írta: Appdroid Hungary

Nem is olyan régen írtam még a Winampról, ami ott és akkor rabul ejtette a szívem, dobtam is stock HTC Music Playert helyből. A kommentek között javasolta valaki, hogy vessek egy pillantást erre a progira, pár napra rá ki is próbáltam. Vélemény? Hát, elég vegyes. Az audiofil olvasók számára ugyanis simán öt csillag az a négy, de az átlag usereknek könnyen lehet, hogy csak három. A PowerAMP egy rengeteg hasznos, tápos funkcióval megpakolt lejátszó, amit egy rettenetesen túlbonyolított és nagyon nem felhasználó barát felület alá sikerült elrejteni.

A legtápabb funkciót egyértelműen az EQ, az az a hangszínszabályozó jelenti. Az előre beállított minták is nagyon nagyot dobnak a hangzáson, de akár saját magunk is tologathatjuk a csúszkákat. Látszik, hogy leginkább erre lett kihegyezve a program, mert ez a felület ügyes, jól átgondolt, ha valaki csinált már ilyet bármilyen más programban, itt egy percig se fog habozni.

A beállítások menü sok apró csodát rejt, példának okáért egy egész pofás Lockscreen widgetet, továbbá beállítható, hogy mi történjen fülhallgató ki és bedugásakor, szedjen-e le nekünk albumborítót stb. a számokhoz, melyik mappákból játszon zenét, minden, mi szem szájnak ingere.

Az egyik, ami nekem nem tetszett, az az albumborítók úsztatása. Szám váltásánál egy animáció keretében kiúszik a régi borító, és beúszik az új. Sajnos ez kicsit gyengén lett leprogramozva, vagy bugzik, vagy nem tudom, de nekem több szám váltásánál kegyetlen ronda szaggatásokkal próbálta meg a borítókat egymás után dobálni, szóval inkább kikapcsoltam (szerencsére ki lehet).

A másik, amiért egy jó nagy felpofozás járna az interfész készítőjének, azok a menügombok. A menü gombra való tapcsikolás után ugyanis a megszokott fehér alapon szürke ikonos dolog helyett nyolc miniatűr gombot kapunk, amik ugyan passzolnak a PowerAmp designjába, de buszon például kifejezetten embertpróbáló feladat eltalálni őket. Ez egyébként az egész kezelőfelületre, és a beállítások menüre is igaz: bonyolult, bonyolult, bonyolult, logikátlanul van felépítve, és nagyon nem esik kézre a használata, pedig már egy hete ezt nyúzom.

Abszolút idegesítő például, hogy a más legjátszókban megszokott "megnyomom a balra nyilat, visszaugrok a szám elejére" itt még választható szinten se került be, ezt nem tudja program, törődj bele. 

Végszó: ahogy fent is írtam, akinek mindene a hangzás, annak jó választás a PowerAMP, de aki többre értékeli a kézre eső használatot, az messze kerülje el a programot, neki a Winamp lesz a jó barátja.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vasiii 2010.11.08. 18:51:06

nekem bejon, sztem nem kicsik a gombok.
viszont az album leszedes nemtudom hogy mukodik, album art optionsben mindent kipipaltam, wifi elol kivettem a pipat, hspa megy es nem csinal semmit.

vasiii 2010.11.08. 18:59:11

@vasiii:
hm megis mukodik, csak nem minden szamnal keres vmiert:S
amugy nalam a boritok beuszasa folyamatos

upperclass 2010.11.08. 19:09:21

Amikor egyik reggel megjelent a telón egy felirat, hogy "updating system blablabla..." és fél órán át nem lehetett eltüntetni, majd pedig fórumokról kiderült, hogy ez a lejátszó okozza, akkor kivágtam, mint macskát szarni. Amúgy nem lenne rossz.

Appdroid Hungary 2010.11.08. 21:43:45

@upperclass: nekem eddig még nem csinált ilyet, szóval nem bántom :)

Kovács László György 2010.11.08. 23:03:51

és hol van olyan verzió amely működik is most? :) nekem kiírta hogy lejárt a triál, vegyem meg...

amúgy a gombok nem kicsik, én tökéletesen tudom buszon is nyomkodni, tökéletes hogy tud mappát kezelni, amit a winamp nem tud.

aki többre értékeli a kézre eső használatot messze kerülje el?? na, ez aztán a túlzás. tökéletesen kézre áll, és annyival jobb minden lejátszónál, hogy akit ez zavarna is, annak is kötelező. :)

upperclass 2010.11.09. 08:23:52

@matroznaklenni: úgy tudom, trial után csak fizetős verzió lesz.

chr(27) 2010.11.09. 10:36:23

En ki fogom fizetni, ez a legfrankobb player, ami letezik Androidra. bedugom a fulest, es szol. Pont. Nem kell pl. otthonrol indulaskor eljatszani a kovetkezo Winamp, Mixzing, es stock player eseten tipikus muveletet: fules bedug, unlock screen, lejatszo elindit, album megkeres, play gombra tapi. Powerampban csak fules bedug, telefon zsebrerak, indul. Persze ha eppen mas zene kell, akkor ez nem jo, de igyekszem olyan cuccot pakolni a telefonomra, amit barmikor szivesen hallgatok :)

chr(27) 2010.11.09. 10:40:06

ja es mennyivel jobb mar a lockscreenje mint a Winampnak? (sokkal)

Kovács László György 2010.11.09. 12:55:15

@upperclass: nyilván, de gondolom azért majd hozzá lehet jutni... :P

freetaki 2010.11.11. 09:25:19

Szeretem ezt a blogot és olyan fajta ember vagyok, akinek befolyásolható az ízlése (sznob vagyok :)), de sajnos most ellent kell mondanom a szerzönek. Elolvastam az itt leírtakat, letöltöttem a progit, és megtetszett. Hihetetlen jó. Ès nem csak a hangszínszabályozás miatt. Hanem minden jó benne. Ès szvsz felhasználóbarát. Nincs még egy olyan progi ahol egy érintéssel tudom váltani, hogy filerendszer szinten tallózok a zenék között, vagy pedig egy rendszerezési szempont alapján (artist/album/stb). Egyszóval tényleg power ez az amp...

Appdroid Hungary 2010.11.11. 09:30:38

@freetaki: azért kapott négy csillagot. Én igazából háromra tenném, de látom benne a potenciált, ezért négy. De oda van írva, ez nagyon "embere válogatja" program :)

Ocel0t 2010.11.13. 13:42:02

@chr(27): háhá még a htc stock player is tudta ezt (sőt még a winamp is)... protip: egyet kell nyomni a headset gombján...

freetaki 2010.11.15. 12:53:42

@Appdroid Hungary: Igen megértettem, nem is támadni akartalak. Èn pont az lettem akinek bejön. Csak kicsit dicsértem...

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása