GamerVasárnap

2010.08.29. 15:26 // Írta: Appdroid Hungary

Bár maga az android gaming még mindig erős lemaradásban van az iPhone-hoz képest, még ez sem igazán mentség arra, hogy a játékok bizony csúnyán el vannak hanyagolva itt az Appdroidon, ezért most egy kis gaming-edition poszt jön, benne 4 nagyszerű játékkal. Csapjunk is bele!

 Abduction

 

 

Az Abduction az egyszerű, de nagyszerű kategóriába tartozik. Van egy aranyos kis tehénkénk, akit a telefon döntésével irányíthatunk. A Tehén (mostantól nagybetűvel, mivel mégiscsak ő a főhős...) megállás nélkül ugrál, annyi a feladatunk, hogy a telefon döntögetésével gondoskodjunk róla, hogy ne hibázza el a lebegő platformokat (mert akkor leesik, és kampec neki...), ha így teszünk akkor szépen ugrál majd egészen a pálya tetejéig. Vannak meglepetés dobozkáink, és a bennük rejlő power-upok megkönnyíthetik, de meg is nehezíthetik az életünket: A nagyobb ugrás, több platform és az extra life pl. egyértelműen segítség, de a kevesebb platform és az egy ugrás után eltűnő platformok pl. csúnyán kellemetlenek lehetnek. Egy szó mint száz: egyszerű, de nem egyszeri szórakozást nyújtó játék, jópofa, érdemes kipróbálni.

 

Ninja KaKa - Fruit Dojo

 

A magyar nyelvűek számára határozottan vicces névvel megáldott játék szintén nem egy bonyolult játék: lentről valaki dobálja fel a gyümölcsöket, nekünk pedig a kijelzőn ujjal "rajzolva" kell szétvágni őket. Minél többet csapunk le egy suhintással, annál több pont a jutalmunk. Ami fontos is, mivel a második szintre 220 pont a "beugró", ha ezt elérjük, akkor kapunk újabb fél percet a következőre, ahol már kicsit gyorsabban jönnek a gyümölcsök, ha nem vágunk szét valamit, akkor azt pontlevonással "jutalmazza a játék", ilyesmi. Összesen négy szint van, nekem eddig még csak a harmadikra futotta, ott is csak kétszer jártam. Látványos grafika, nagyon addiktív, "csakmégegykört" típusú játék, plusz bármikor elvehető, ha épp van öt perc szabadidőnk.

 

Pocket Racing Lite

 

 

Autós móka, egyszerű kis grafikával, de senkit ne tévesszen meg a látvány: mocskosul vért fog izzadni, aki ezt a játékot kipróbálja. A játékmenet banálisan egyszerű: adott a pálya, adott a kocsi, az autó max. gázzal hajt, fék nincs. A képernyő jobb illetve bal oldalát taperolva kanyarodhatunk, ha túl nagy kanyart nyomunk, akkor viszont lassul a gép. Továbbá egy elrontott kanyar következtében kicsúszunk, nem elég a sebességvesztés, még időbüntetést is kapunk a pályán kívül eltöltött idővel megegyezű mértékben. Versenyezhetünk a saját időnk, vagy netről letöltött idők ellen, de felhívom rá még egyszer a figyelmet, hogy ez mocskos nehéz játék. Minden egyes pályát komolyan ki lehet tanulni, sőt kell is, ha rekordot akarunk dönteni. Szintén a "csakmégegykört" játék, de nem a jobbik fajtából: itt nagyon könnyen felhúzza magát az ember. De aki szereti az ilyesmit, annak csak ajánlani tudom.

 

Guns'n'Glory

 

 

Akiknek a tower-defense mond valamit, azok már nagyjából sejtik, mi lesz itt a téma. A környezet western, a grafika csillagos ötös, a hangok dettó, a játékmenet pedig szintén nagyon addiktív. A kanyonban zarándokló telepesek lelövöldözéséért / felrobbantásáért pénz jár, amiből új zsoldosokat vehetünk, illetve fejleszthetjük a régieket. Az egységek mozgathatóak, és kellően változatosak: az alap cowboy mellett van itt dinamitot hajigáló mexikói bandita, gyújtónyilas indián, tüzérségi ágyú, vonatra szerelhető géppuska, és az egységeinket erősítő / gyorsító powerupok. A játéknak egy hátránya van: nem egy perces szórakozás. Egy-egy pálya végigküzdése néha akár 15-20 percet is igénybe vehet, ami azért nem kevés. 

 

Ennyi volt mára, azért majd időről-időre jelentkezek még játékokkal foglalkozó posztokkal.

 

Címkék: játék

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szcsongor 2010.09.05. 12:11:32

Ezek tényleg nagyon jók, de a Pocket Racing sztem annyira durván nehéz, hogy uninstall lesz... :) Az a fő baj vele, hogy vagy saját legjobb időnk ellen versenyzünk vagy a netről letöltött legjobb idők ellen. Előbbi egy idő után unalmas, utóbbi meg frusztráló, annyival jobbak a netes idők. Kb annyira élvezetes, mint egy SC parti a koreai bajnokok ellen :)
AI ellenfelek vagy valami többautós normál verseny nincs, pedig az lenne a móka.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása