[musthave] rendszer alkalmazások

2010.05.10. 13:11 // Írta: Appdroid Hungary

Ilyen is kell legyen. Bár szeretjük az androidot, azért van pár app, ami nélkül nem az igazi a rendszer. Az elolvasomra kattintva hat olyan app kerül majd szépen bemutatásra, ami nélkül nem élet az élet droidon. QR kódokkal történt a linkelés, szóval ha netán még nem lenne fent, a Barcode Scanner-t ajánlott telepíteni.

Call confirm:

Egyszerű, de nagyszerű. Velem Desire alatt sokszor előfordult, hogy véletlen ráböktem valakire a híváslistában, a teló ilyenkor kérdés nélkül hívja is a címzettet. A Call Confirm ezt a hibát orvosolja: ha rábökünk valakire, szépen feldob egy ablakot és megkérdezi, tényleg fel akarod-e hívni Bélát, vagy megint csak a kezed remeg a harmadik kávé után? Ennyit tud és nem többet, de azt megbízhatóan.

Inserty:

Szintén egyszerű alkalmazás, beállíthatunk gyakran használt kifejezéseket (pl. e-mail címek, stb.) amit aztán be lehet illeszteni pár klikkel bármilyen szövegmezőbe: hosszan rátenyerelünk a szövegmezőre, input methodnál kiválasztjuk az inserty-t, egy tappal kiválasztjuk a beilleszteni kívánt szöveget, aztán kiválasztjuk újra az eddig használt input methodot. Sok időt lehet vele megspórolni.

Ringdroid:

Csengőhangot csinálhatunk vele bármelyik a telóra feltöltött mp3-ból. Lehet kivágni részletet is a számokból, mentés után pedig egyből fel is kínálja, hogy tegyük be default csengésnek, vagy rendeljük hozzá valamelyik kontakthoz.

 

AppSwipe:

Egyszerű, de nagyszerű: a keresés gombot lenyomva tartva beugrik a progi (a notification barból is indítható), elegánsan könnyedén válthatunk vele a futó alkalmazások között. Le is lehet vele lőni dolgokat, de nem érdemes, mert abban annyira nem jó (pl. a HTC Sense keretfelületet is le lehet vele lőni, mondjuk simán újra indul, de akkor is...), arra úgyis a következő progit fogjuk használni.

 

Advanced task killer:

Gyorsan és hatékonyan írthatjuk vele a feleslegesen futó alkalmazásokat, gyors, megbízható, barátságos. A notification barba épül be, rábökünk, kilistázza az összes futó appot, (amelyik mögül kivesszük a zöld pipát, azt békén hagyja), kill selected apps, és bumm, már le is lőtt mindent, az aksi meg szeretni fog minket.

 

Uninstaller:

Főleg a próbálgatós időszakban jön jól, amikor minden vackot leszed az ember, aztán meg belefullad az ikonokba. Lehet ugyan törölgetni a dolgokat menüből is, de minek? Elindítjuk, kilistázza a telepített progikat (az AppBrainnel ellentétben van annyi esze, hogy a HTC alap funkciókhoz tartozó progijait kihagyja a listáról, hogy a felhasználó véletlenül se törölhesse le...) aztán kb. 1-2 klikkel tudunk törölni.

Egy szuszra most ennyi, de fognak még jönni, csak valamivel alaposabb leírással.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása