[musthave] AppBrain

2010.05.10. 12:40 // Írta: Appdroid Hungary

Az AppBrain azt nyújta, amit a marketplace-től elvárna az ember. Beregelsz az appbrain.com-ra, telepíted a progit a telóra, belépsz a telón is. Innentől kezdve a telefon kijelzőn alig látszó marketplace szenvedés helyett a laptopról, pc-ről böngészhetünk az AppBrain weboldalán az összes (ingyenes és fizetős) alkalmazás között: leírások, kategóriák, toplisták, kommentek, minden app mellett QR kód, ahogy azt kell. Hab a tortán, hogy megoszthatjuk másokkal, milyen progikat tettünk fel a gépre, és persze megnézhetjük mások listáját is.

Továbbá mocskosul kényelmes az is, ahogy a tucat módjára telepítést megoldották. Ha be vagyunk regelve és jelentkezve, akkor ha valamelyik app adatlapján rábökünk az install gombra, akkor azt a rendszer felveszi a telepítendő progik közé. Bejelölgetünk 10-12 appot, aztán a telón az AppBrain kliensben Manage my apps, rányomunk a "Sync with AppBrain" gombra, és a telón szépen megjelennek az előzőleg kiválasztott appok. Ezek után még egy bökés a "Perform installs" gombra, és a program szépen végig visz minket (sajnos egyesével, de hát ez van) a telepítéseken, ha az egyikkel végeztünk, a vissza gomb megnyomása után már dobja is fel közvetlenül a következőt. A leggyorsabb és legkényelmesebb módja a marketplace böngészésének, és komolyabb mennyiségű app telepítésének.

A régiók és fizetős appok annyiban okoznak gondot, hogy mivel az AppBrain is csak a marketplaceről telepít, ami Magyarországon nem elérhető (gyk: a teljes fizetős részleg) az értelemszerűen így sem telepíthető.

Van ugyan benne uninstall funkció is, ami egész jó, de a használata nem ajánlott, mert nem csak a telepített appokat, hanem az alapjáraton a telóval érkező dolgokat is kilistázza (időjárás widgetek, bluetooth driver, telefonkönyv...) ergo könnyen lehet létfontosságú funkciót is törölni véletlenül. Aggódni nem kell, lesz majd erre is külön programunk.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása