Bréking: itt az első Nexus táblagép a Google-től - Nexus 7

2012.06.27. 18:28 // Írta: Deino

1_thumb15.png

Íme, ezt is megérte az android platform: vége a várakozásnak, vége a táblapiac egyirányú pangásának, most a Google felvette a kesztyűt, és tényleg igyekszik odaszabni egy isteneset ennek az egész dolognak. És teszi ezt egy gusztustalanul olcsó, de bivalyerős 7 hüvelykes táblagép képében.

Mit kell tudni technikai oldalról? 7 hüvelykes, 1280x800-as felbontású kijelző, 1,2 megapixeles előlapi kamera (hátlapi kamera nincs) NFC, 1 GB RAM, quad-core Tegra 3, tárhely tekintetében 8 és 16 gigás kiszerelés. És a legfontosabb: az egészet az android 4.1, azaz a Jelly Bean fogja hajtani.

Konkrét árat még sehol nem tudni, 199 és 249 dollárt rebesgettek (háttértár tekintetében változik ugye). Ami pofátlanul olcsó, és hát a Nexus azért Nexus. A szemfülesek kiszúrhatnak a kép bal oldalán egy ASUS feliratot a renderen - hoppáka.

Mit jelent ez? Aki trú android fanboy, vagy csak az iPad / iOS nem volt neki soha szimpi, esetleg az árát sokallta egy retinás iPadnek... azt most komoly kísértés fogja várni. Kettő fő különbség van hardver oldalról. Technikailag három, de a hátlapi kamerát nem merném komoly hátránynak mondani... senki nem fotóz táblagéppel. Tényleg.

Az egyik a kijelző, ami ilyen felbontás mellett 216 ppi-re jön ki az iPad 3 264 ppi-jével szemben (nem éppen eget verő különbség), de szerintem ez túlélhető lesz. A másik, sokkal nagyobb különbség ugye a form-factor, miszerint a Google és az Asus meglépte a pöcsös húzást, és 7 hüvelyk a gép, nem 10. Ez meg ugye nagyon a "meglátjuk még" kategória. Meg az is, hogy az ICS és Honeycomb által lefektetett alapokat pofánköpve miért is tűnik a renderen nagyon "telefonosnak" az az OS.

You have reached the end of Chapter One - to be continued.

updét: közben érkezett egy videó, itt már látszik az is, hogy nem annyira telefonos az OS, megnyugodtam. A gépet kicsit jobban szemügyre tudjuk venni, de amúgy marketing duma az egész, semmi konkrétabb eksün nincs.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabi113 2012.06.30. 03:07:28

Pedig hidd el jobb lenne a telefonos.

Huawei mediapad-ot használok.
teljesen ugyan ez, csak a Huawei két magos, és van kamerája hátul.

7"-on ekkora felbontásban nem jó sem a 3.x, sem a 4.0 kezelőfelülete.
________________

Szintén tapasztalatból mondom, hogy azért jó hátulra a kamera. Nem, nem fotózásra. QR kód olvasásra. Azt elég érdekes lesz majd ez első kamerával beolvasni.

szabi113 2012.06.30. 03:11:51

Akit meg komolyan kísért az élmény, annak ajánlom egy MediaPad beszerzését. Van rá hivatalos 4.0, mint írtam szinte ugyanezt tudja, és használta 50ezerért láttam nemrégiben. Szerintem az is nagyon baráti.

Ékszíj 2012.07.10. 00:21:14

gondolom ez a 10 helyett 7 hüvelyken lehetett jócskán faragni a költségeken...

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása