Draw Something! - minden csoda három napig tart?

2012.04.17. 08:00 // Írta: Deino

drawsomethingheaderimg530pxh1515.jpg

A Draw Something bizony jócskán hozott a konyhára a fejlesztőjének: a Facebookos játékmogul Zynga ugyanis szépen felvásárolta az OMGPOP névre hallgató "stúdiót", tokkal-vonóval 200 millió dollárt hagyott ott értük az asztalon. Mindeközben a játék körüli lelkesedés kezd kissé leülni, legalábbis az én ismerősi körömben egyre több a szürkén álló játékos, akik nagyon ritkán, vagy egyáltalán nem rajzolgatnak már.

Szellemváros lesz-e vajon a Draw Somethingból, vagy túléli a kezdeti gigantikus roham utáni apadó lelkesedés hullámvölgyét? Azért a fejlesztők is tudnának tenni az ügyérdekében. Például teljesen korrekt lenne, ha lenne valami beépített megoldás a jól sikerült rajzok lementésére, meg lenne bármiféle in-game kommunikációs lehetőség, hogy kicsit lehessen "súgni", ha a másik elakad, ne kelljen e-mailben, twitteren, mittudomén érdeklődni, nem ártana valami leaderboard se, vagy ilyesmi.

Esetleg az ismétlődő szavakkal is kéne kezdeni valamit, értem én, hogy ha megveszem a fizetős cuccot, akkor kapok 2500 új szót, de attól még a free verzióban se kellene naponta négyszer Skrillexet felskiccelni (bár ez a kedvenc feladványom, imádom rajzolni.)

Nálatok mi a tapasztalat? Csak az én ismerősi körömben kezdett el lecsúszni a Draw Something, vagy felétek is kevesebb a rajzos kedvű okostelefon huszár?

[disclaimer: jelen sorok szombat délelőtt íródtak, ha addig jön számottevő frissítés, akkor azért megpróbálok módosítani a cikken. Ha meg nem, akkor píszaut van.]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jtrencsenyi 2012.04.17. 10:00:40

Hát, lehet, hogy az ismeretségi körödben csökkent a népszerűsége, azonban az eladási listákat ezen a héten is vezeti a fizetős változat és az ingyenes is a harmadik helyen van az Angry Birds Space és a Temple Run mögött.

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2012.04.17. 10:18:51

Páromnak Samsung Galaxy 3 telója van és szinte használhatatlan rajta. Totálisan szétesik az egész játék, egyszerre csak 8 betűt látni a 12-ből :( A partyk listázása is átláthatatlan mivel nem méreteződik át.
Folyamatosan újra és újra ugyanazok a szavak jönnek elő :)

Deino · http://play.blog.hu 2012.04.17. 19:27:04

@jtrencsenyi: egen, de azért az új emberek áramlása mellett se éppen bíztató, hogy nem tudják a régiek érdeklődését fenttartani. És tudom, hogy az én ismeretségi köröm nem mérvadó globálisan, de elég sokan írtak már hasonlóról, hogy elég "egyhétvégés" volt a játék :/ de a fejlesztőnek gratula, jókor volt jóhelyen, elég jó alkalmazással - és persze jó pénzt csinált vele, taps!

jtrencsenyi 2012.04.18. 08:35:20

@Deino: szívesen megnézném a játék mondjuk Flurry-s statisztikáit, hogy mennyi a MAU/DAU aránya. Így kívülállóként nem nagyon tudom megítélni, hogy ténylegesen mennyien hagyhatják el a játékot.

Ez egy elég jól kitalált és felépített projekt volt, nem hiszem, hogy a "jó időben voltunk jó helyen"-re bízták volna magukat. Úgy tudom, hogy Androidra, iOS-re és Facebookra egyszerre készült el a játék, 47 fejlesztő dolgozott rajta egyszerre, a felépítése tűélesen illeszkedik a legjobban jövedelmező freemium üzleti modellhez és a Zynga felvásárlás is nagyon gyorsan jött a siker után. Szerintem ezek a srácok nagyon is tudták, hogy mit csinálnak. Persze egy pici szerencse nekik is kellett.

De ez csak az én szubjektív véleményem. ;)

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2012.04.20. 10:13:57

47 fejlesztő nem tudta leprogramozni, hogy alacsonyabb felbontáson ne ló méretű betűk legyenek? :D

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása