Draw Something!

2012.03.26. 15:00 // Írta: Deino

drawsome.jpg

Oldjuk kicsit a hatefő morgós hangulatát: gondolom mindenki játszott, vagy legalább látott már valakit Activity-t játszani. A kedvenc részem nekem mindig is a rajzolós volt, és a Draw Something! jó érzékkel erre a műfajra vetődik rá. Hibátlan megvalósítás, tökéletes játékmenet, ráadásul ingyé - cserébe kicsit bámulni kell a reklámokat. Az app bődületesen népszerű, robbanásszerű hirtelenséggel terjedt el: rövid idő alatt 10 milliós letöltést generált android és iOS platformon.

A lényeg, dióhéjban. Keresünk egy másik játékost, aki nem ellenfél, hanem bajtárs jeligével van: ugye minél több feladatot sikerül kitalálni / kitaláltani a másikkal, annál több "aranyat" kapunk. Ez utóbbinak mondjuk marhára semmi jelentősége, színpakkokat lehet belőle venni, ha akarunk. Ennek a másik játékosnak fogunk mi rajzolni, és vice versa.

Ha mi rajzolunk, akkor választanunk kell három különböző nehézségű feladványból. Minél nehezebb, annál több az arany. Ha választottunk, már állhatunk is neki kiélni művészi hajlamainkat. A rajzfelület pofásan kezelhető, semmi panasz nincs rá, mocskosul eltalálták. Ha kész vagyunk, beküldjük, aztán lehet imádkozni, hogy a másik kitalálja a förmedvényünket.

Ha nekünk rajzolnak, az se sokkal kevésbé vicces: nem csak magát a kész rajzot látjuk ugyanis, hanem mintha videó lenne, látjuk, ahogy nulláról rajzolja végig a nagy művet a másik. Kapunk 10 betűt, abból kell kitalálni a változó hosszúságú feladványokat, csókolom. Ha nem sikerül, akkor passz: aranyat se kapunk, meg megszakad a "streak" is. Ja, arról nem beszéltem, mert jelentősége nem sok van annak se, de a játék jegyzi, hogy hány hibátlan fordulónk volt. Nekem a rekord 41 hibátlan kitalálás egy random ellenféllel, hogy aztán elbukjunk egy teljesen primitív feladványon (peanut).

Facebookos ismerősöket lehet bevonzani rá, és tudom ajánlani mindenkinek, mert embertelenül fasza szórakozás. Teljesen jogos az ötcsillag, emelem kalapom a fejlesztők előtt, hibátlan megvalósítás. Kevés élvezetesebb androidos játék jut hirtelen eszembe, és egyik se ennyire social.

[market link]

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

R1c0 2012.03.26. 22:33:45

Ez nagyon király gamma letöltés után 3 órán keresztül nem tudtam lerakni :D

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása