Angry Birds: Space

2012.03.22. 16:40 // Írta: Deino

agbspace.jpg

Nehéz helyzetben vagyok a Mérges Madarak új epizódjával: egyrészről a gravitációs játszadozás, az új játékelemek és a régi madarak átdizányolása hozott annyi újdonságot, hogy ne írjam le egy legyintéssel a játékot, ráncolva az orrom, hogy rókabőr. Másrészről meg most járok a második pályapakkban, és érzem, hogy ezt is meg fogom unni, mint az alapjátékot, méghozzá hamar.

Végül nem volt pofám lehúzni a játékot csak ezért, szóval ötcsillag lett a vége. A grafika jópofa továbbra is, a madárkáink új dizánya nagyon adja, de a hangok még sokkal jobbak lettek. A fagyimadár és a régi sárga madár hangeffektjei mocskos telitalálatok, a robbanások hangja is cool nagyon. A pályák alaposan ki lettek dolgozva, mind grafikailag, mind játékmenet terén. Ami kevésbé tetszett, hogy egyszer-kétszer inkább próbálkozásra épül a háromcsillag, mint tényleges tudásra. Látod, mit kéne meglőni, de mégse mindig sikerül.

agb_s_01.jpg

Kezdetben húztam a számat, hogy mutatják az ellövendő madár ívét, de aztán kénytelen voltam rájönni, hogy közel sem akkora táp ez, mint gondoltam: a későbbi pályákon már semmire se jó, mivel csak az ív elejét mutatja a dolog, én meg lőttem már meg malacot úgy is, hogy előtte két kört leírt a bolygó körül a madár orbitális pályán.

Ez egyébként érdekesen működik: a pályákon egyértelműen jelölve vannak a gravitációs mezők, amik befolyásolják a madarak röppályáját. Ez érdekes ízt ad a játékmenetnek, meg ez variálja át a legjobban az alapjátékhoz képest a Space-t, de néha inkább idegesítő volt a használata, mint jó. Az meg pláne csúnya, amikor látod, hogy egy lövésből meg lehetne a pálya, de arra nem tudod ellőni a madarat, mert beleakad az alattad levő bolygóba / meteorba, amibe bele van állítva a csúzlid...

Verdikt: picit keserű szájízzel, de kiosztom az ötcsillagot, mert megérdemli a játék. Sokkal jobb, mint ahogy azt a kritika sejteti, csak valahogy inkább a "papercut" élmények maradtak meg belőle. Pedig indítás után merülésig játszottam vele, úgyhogy valamit nyilván jól csináltak a finnek. Sikerült megújulnia a Roviós srácoknak - egyelőre. De roppant kíváncsi leszek, mi lesz a következő nagy dobásuk.

[market link]

ui: a Space Invaders és Mario easter egg pályák zseniálisak, duplán!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

birkocs 2012.08.06. 12:27:14

Nekem nem annyira jött be az Angry Birds, pedig általában hamar rákattanok a játékokra. Most például ezzel nem tudok leállni: play.google.com/store/apps/details?id=air.hu.erste.cargame2&feature

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása