Március 16-án érkezik az Another World androidra

2012.03.10. 08:00 // Írta: Deino

anoth.jpg

Gyermekkorom egyik legmeghatározóbb játéka volt az Another World PC-n. Emlékszem, órákon át nyüstöltük öcsémmel felváltva a gépet, mire egyáltalán az első pályán sikerült túljutnunk. Még mindig élénken él bennem, hogy majd kiugrott a szívünk, amikor a főhőst kísérő névtelen idegen lény nekiáll verekedni a fogva tartóinkkal, miközben mi a csatornában menekülünk. Egyébként kedvenc kísérőnk névtelen státuszát annyira nem tudtuk elfogadni, hogy szépen elneveztük szerencsétlent Dömének.

Korát sokkal megelőző játék volt ez, minden pálya tökéletesen megkoreografált, filmszerű játékmenettel, utánozhatatlan hangulattal, kegyetlenül unfair és nehéz pályákkal. Minden képernyőn meg lehetett murdálni vagy nyolcféle úton-módon legalább, az egyik helyen végzett cselekedeteink természetesen hatással voltak a másik helyszíneken történő eseményekre is, szóval gyakran haltunk csúnya halált: méregfoggal támadó élien férgek, oroszlánszerű vadállat, lézerpisztolyos idegenek, fulladás, zuhanás, cseppkőre felnyársalódás, szikla a fejbe' - csak hogy párat említsek a rengeteg lehetőségből. És aki játszott vele, az tudja, hogy itt voltak a legjobb lézerpisztoly párbajok, evör.

Igazából a poszt címe mindent elárult, én meg jól elnosztalgiázgattam itt csendecskén... Már nem kell sokat aludni, és itt is van az a dátum ám. Remélem az irányítás is jó lesz, mert anno mikor Nokia 6600-án toltam ezt a játékot (fanatikus vagyok, na), akkor ott speciel pöttyet nehézkes volt.

Címkék: hírek

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Darkcomet 2012.03.10. 11:34:10

Ahogy már máshova is megírtam: aDOSbox alól már végignyomtam egy párszor. Persze valószínűleg van letjogosultsága a régi DOS-os játékok portolásának, de részemről csak a telefon teljesítménye szabott határt annak, hogy milyen játékot tudtam játszható állapotba hozni aDOSbox alatt. Pl. az NFS 1az SGS 1-emen jatszhatatlanúl rángat, de egy kétmagos cuccon már élvezhető. Viszont a Duke Nukem rezzenéstelenűl fut, jobban játszható, mint a pótlása. Mindezzel csak annyit akartam írni, hogy aki hozzám hasonló módon a régi DOS-os játékok megszállottja, egyszerűbb, ha beüzemelni aDOSbox alá a kedvenc játékát, mint hogy várjon egy portolásra.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.03.14. 06:56:47

Es aki nem akkora geek, hogy aDOS-szal kuzdjon?
Szerintem jo dolog ez a portolas.
Foleg akkor ha az Adroidra szabjak at a jatekot.

Egy Elite Frontier-ert fizetni is hajlando vagyok.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása