HTC One X hírek

2012.02.23. 12:30 // Írta: Deino

htconex.jpg

Nem olyan rég volt soron a téma, miszerint HTC végre összekapja magát, jobban mondva a mobilkínálatát. Eddig ugye az volt a baj, hogy flagship mobil jött flagship hátán, a csúcsmodellek alig néhány hónapig voltak a dobogó legfelső fokán: az elmúlt két év termése a(z európai) csúcskategóriában: Desire, Desire HD, Sensation, Sensation XL, Desire S, Incredible S, remélem nem maradt ki semmi, de a lényeg így is érthető.

Most a HTC leginkább a One termékcsaládot fogja tolni, ez három mobilt jelent. Ebből a legerősebb a One X, ez lesz a csúcsmobil. Sajnos render vagy fotó még nincs a készülékről, egyelőre kénytelenek vagyunk beérni a technikai specifikációkkal.

  • 4,7 inches, 720p felbontású Super LCD kijelző, on-screen gombokkal (mint a Galaxy Nexuson)
  • NFC támogatás
  • 1800 mAh-s akkumulátor
  • 1 GB RAM, 32 GB háttértár, nincs MicroSD bővíthetőség
  • 8 MP kamera hátul, 1,3 elől.
  • Beats audio támogatás, valószínűleg lesz külön dokk csatlakozó is
  • Quad-core, nVidia Tegra 3 processzor
  • Android 4.0 oprendszer, Sense 4.0

Kettő dolog nem tetszik igazán, az egyik a MicroSD slot hiánya (igaz, most is egy 8 gigásat használok, de azért ez pár embernél biztos negatívum), a másik pedig az SLCD kijelző. Ez utóbbinál a felbontás mondjuk kárpótol mindenkit, elvégre a Galaxy Nexushoz hasonlóan ez is "retinás", hogy almás szlenggel éljek.

Ha a designt nem cseszik el - és miért csesznék, a HTC flagship telefonjai általában minimum jól, többnyire pedig nagyon jól néznek ki - akkor ez végre megint egy olyan készülék lehet, amivel tarolhat a piacon a gyártó. A legkorszerűbb OS-sel érkezik a telefon, hála a jó égnek... És persze egy ki nem mondott ígérettel: mivel egy, és egyetlen egy igazi flagship gépet tolnak ki, halálbiztos, hogy lesz rá frissítés az új android verzióknál. Inkább hamarabb, mint később.

Sőt, mivel a HTC egyre másra adja ki az unlock toolokat a régebbi (meg az újabb) készülékeihez, még talán arra is látok némi halovány esélyt, hogy unlockolt bootloaderrel, vagy egy nagyon könnyen unlockolható megoldással fog érkezni a telefon, úgy pedig a modder közösségben is igen hamar nagy népszerűségre fog szert tenni. Ami pedig a Desire óta kevés HTC készüléknek sikerült igazán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.tnm (törölt) 2012.02.23. 17:05:51

Amaze (ami sajnos azóta sincs itthon) nem volt flagship?

Deino · http://play.blog.hu 2012.02.23. 22:23:02

@.tnm: nemhogy itthon, szerintem még európában se volt, azért nem írtam be a felsorolásba. Mehetett volna mellé akkor Evo, Thunderbolt, Evo 3D, ésatöbbiésatöbbi is :)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása