Dropbox béta: Camera Uploads

2012.02.03. 14:20 // Írta: Deino

dropbox.gif

Mindenki kedvenc ingyenes cloud storage szolgáltatása a Dropbox, szerintem ezt nyugodtan kijelenthetjük. Az androidos fejlesztőcsapat most kiadott egy kísérleti béta verziót - leánykori nevén a v2.0.9 névre hallgat - , ami egyetlen új funkció tesztelésére szolgál: instant fénykép és videó upload mobilról. Kattintod a fényképet, és amint wifit / mobilnetet ér a telefon, már tölti is fel a dropbox accountodba. Cool?

Ezt nagy kreatívan Camera Uploadsnak nevezték el, én neki is álltam tesztelni, felküldött minden képet, amit a stock camerával csináltam, a két videómat valamiért nem szerette - szipphüpp. A béta nem véletlen, egyelőre konkrétan majdnem nulla beállítási lehetőségünk van: azt dönthetjük el, hogy csak wifiről menjen a medzsik a háttérben, vagy mobilnetről is engedjük partizni a dolgot. Meg persze ki lehet kapcsolni.

Én már a Google+ esetében is komáztam ezt az Instant Upload dolgot, de ez még egy fokkal jobban tetszik, mivel az esetek 90%-ban amúgyis Dropbox segítségével transzferálom át a fényképeket, screenshotokat mobilról laptopra. Ha lehet majd neki kijelölni "figyelendő" mappákat, akkor egy ez teljesen szuper szolgáltatás lesz. Ingyen, bérmentve, akciós nulla forintos áron.

Miért éri meg tesztelni? Hát azért, mert a Camera Uploados béta verzió az első szinkronizálásnál kapásból hozzá csap 500 mega ingyen dropbox tárhelyet a már meglévő fiókodhoz. És minden felszinkrózott 500 mega után megint - a béta verzió telepítésével + szinkrózással összesen 5 gigát lehet "nyerni".

A Dropbox a képeidet / videóidat egy külön, Camera uploads mappában fogja elhelyezni. Telepítenéd? A cikk elején, a leánykori névre kattintva tiéd lehet az apk, SD kártyára felmásolni, megnyitni, installni, hellómi? Várjuk a tapasztalatokat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dezmond 2012.02.03. 14:41:42

már G+nál sem kamáztam én ezt a lehetőséget(alapból olyan képek mentek ki publicba, amiknek nem biztos hogy ott a helyük...), egyből kapcsoltam is ki. Itt annyival jobb hogy nem teszi ki mindenhová nyilvánosan, de sok értelmét így sem látom, mert ha telón fényképezek valamit, azt szeretem effektezni(picplz), vagy alapból a megfelelő klienssel(fb, twitter) tolom fel a netre.

BTW ha a desktop kliensből szintén a bétát telepíted ( goo[dot]gl[per]8jP8Z ) meg feltöltesz legalább egy képet (sd kártya, pendrive... -> automatikus lejátszás -> Import pictures and videos), ismét jár 500MB plusz.

Deino · http://play.blog.hu 2012.02.03. 14:46:42

@dezmond: a G+ instant uploadja semmit nem rakott ki a netre... amit a telóról felszinkróz, az egy külön, "Photos from your phone" menüpont alá kerül, és onnan tudod megosztani. De alapból azt csak te látod, és senki más.

Én szeretek megtartani egy "effektmentes" verziót, és lehetőleg a laptopon, nem valahol a neten, eldugva, ami vagy megmarad, vagy nem. Plusz a blogolás miatt elég sok a screenshot is telefonon, ha nem kéne kijelölgetni őket, hanem csak töltetné fel egyből, már megváltás lenne.

A desktop klienses tippet köszi, meg fog történni még ma, nehogy elfelejtsem ;) Most 16,5 gigán áll a tárhelyem, de ebből 3 asszem el fog tűnni 2012 végén, mert csak ilyen HTC-s akció tárhely, egy évre.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása