A Magyar Posta lesz a negyedik mobilszolgáltató hazánkban

2012.01.31. 11:39 // Írta: Deino

posta.jpgTessék várni Bori néni, mindjárt adom az esemeseket az unokától!

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság frekvenciaárverésén a Magyar Posta, Magyar Villamosművek és a Magyar Fejlesztési Bank trióból álló konzorcium kőkemény 20 MHz frekvencia csomagot vásárolt, nettó tíz milliárd magyar pénzegységért. Szusszanjunk egy percet, és nézzük, hogy mit jelent ez nekünk.

Lesz negyedik mobilszolgáltató. Legalábbis még a hülye se dob ki tíz milliót, nem hogy tíz milliárdot ilyen frekvenciákra, csak mert épp nincs jobb dolga. A megvásárolt "csomag" korrektül alkalmas hangszolgáltatásra - sőt, elvileg LTE mobilnet szolgáltatására is, elvégre álmodozni szabad.

Mikor? Marha jó kérdés. Tippelni lehetne, de inkább hasraütés jelleggel, akkor meg minek? Senki nem nyilatkozott semmi konkrétat, felesleges találgatni. Majd fognak, úgyis szeretnek nyilatkozni. Egyébként az a 10 milliárd forint nagyon vicces összeg, mert anno a Voda fizetett 15-16 milliárd körül 2 MHz sávért, a Telenor szintén majdnem 11-et szurkolt le szintén 2 MHz-ért. Ami ennek a húsznak bizony erősen a tizede. Helló, mi?

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EvilHedgehog 2012.01.31. 14:06:02

Másik érdekes probléma... ha nem a Posta nyeri, akkor a magyar állam kap 10 milliárdot... így a magyar állam fizetett 10 milliárdot a magyar államnak... gyász...

Deino · http://play.blog.hu 2012.01.31. 14:15:06

@EvilHedgehog: nem nagyon volt más jelentkező, mert a román Digi-t meg valami ázsiai vállalatot kivágtak a "versenyből", még a kezdés előtt, mindenféle indokkal.

EvilHedgehog 2012.01.31. 14:20:22

@Deino: Tudom... Egyértelmű volt a "szándék" az állam részéről.. :)

wrhwk 2012.01.31. 15:28:32

Ismerve a postát remegve várom a mobil rendszerüket. SMS-t küldök asszonykának két várossal odébb. Az üzenet megkerüli a földet háromszor, valahol a központban elveszik és ha NAGYON nagy szerencsém van, akkor másfél-két hét múlva megkapja. Mert miért nem küldtem ajánlva, ugye. :D

EvilHedgehog 2012.01.31. 16:44:33

@Warhawk.365: Legalább majd lehet LTE-n disznótorost küldeni...

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása