Telenor Market

2011.11.16. 10:22 // Írta: Deino

telenormarket.jpg

Ez a legfurcsábbb megoldás, amit csak eddig láttam. A Google és a Telenor megállapodást kötött, egy a Marketen belüli külön, csak Telenoros felhasználók számára látható alkalmazás listára. Ide a Telenor választ ki appokat, amiket a felhasználók hitelkártya meg mindenféle digitális medzsik nélkül meg tudnak venni, egy klikkel. Az appok ára persze később ott lesz a telefonszámlán, nem ingyen osztogatják a virtuális mannát.

Ha jól olvastam, ez a lista maximum 50 app lehet. Furcsa, nagyon furcsa. Miért jó ez a Google-nek? Nekik inkább az lenne a jó, ha minden fizetős appot meg tudnánk venni úgy, hogy a hóvégi mobilszámlán csücsüljön az áruk.

És még egy kérdés, mi a fenéért jó ez a Telenornak? Nem jártak volna ők is jobban azzal, ha azt tudják kimarketingelni, hogy nálunk bankkártya és minden bizbasz nélkül tudsz alkalmazásokat venni? Az jobb döntés lett volna, akkor tényleg azt érezném, hogy "nakérem, dejszen itten fejlődés történellett."

Mondjuk egy olyan modellt is megnéznék, ahol a mobilszámomhoz tartozik egy keret, amit lehet "feltöltőkártyázni". Hogy a hó végén ne legyen eggyel több a nulla a telefonszámlán (vagy a büdös kölök telefonszámláján, ugye...), de azért különösebb gond nélkül lehessen venni appot, játékot - egy bizonyos kereten belül.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.tnm (törölt) 2011.11.16. 10:51:55

Nem tudom honnan vetted, hogy csak a válogatottakat lehet megvenni egyenlegre. Én ahol eddig néztem (pl.: www.reuters.com/article/2011/11/15/idUS251475+15-Nov-2011+HUG20111115) ott pont, hogy nem egyértelmű, hogy most mindent, vagy csak a válogatottakat. Bár a linkelt szövegből nekem inkább az jön le, hogy az előbbi lesz, azaz most két új dolgot vezetnek majd be, lesz egy külön telenor válogatás, meg lesz egy újfajta vásárlási mód minden app-ra. Plusz ugye ennek még értelme is van, szemben az utóbbival.

.tnm (törölt) 2011.11.16. 10:52:42

[a link végén a ) nem kell]

Deino · http://play.blog.hu 2011.11.16. 11:04:46

@.tnm: "Telenor's Android users will be able to access a carefully selected and continuously updated suite of relevant apps inside a fixed destination on the front page of Android MarketTM, in a store-in-store concept."

A minden appért lehet fizetni koncepció sokkal értelmesebb lenne, az tény. Nekem az jött le abból, amit HVG-n, meg nem is tudom még hol olvastam, hogy nem minden appért lehet fizetni, csak azért, amit beraknak a listába. Azt hiszem, ezt a cikket olvastam először:

goo.gl/eNYbN

.tnm (törölt) 2011.11.16. 12:46:52

Amit linkeltél az gyakorlatilag ugyanaz a sajtóközlemény. A store-in-store valóban azt sugallná, hogy csak ami a saját boltjukban van, de:
"An editorial team in each market will be responsible for selecting and presenting up to 50 apps – with high local relevance. Operator billing makes it easy for Telenor’s Android users to pay for apps[...]"
Ebben a mondatban nincs benne a lényeges információ, a "pay for apps" helyett "pay for these apps" lenne, akkor egyértelműen csak ezeket lehet, ha "pay for any apps", akkor egyértelműen a másik, így, hogy egyik sincs ott, sztem inkább az utóbbit akarja jelenteni a mondat. Persze itt most feltételeztem, hogy a sajtóközleményt szövegező ember értette, hogy mit ír, hogy a telenor nem szándékosan keni ezt nem kicsit lényeges különbséget, hogy egyáltalán megszületett-e a megállapodás ilyen részletesen, vagy pl. ez még függőben van, hogy az egész nem arra megy ki, hogy a telenor neve forogjon, meg hogy valahogy mégiscsak bemásszon a telenor az unbrand-ed okostelefonokba...
De mondjuk azt simán el tudom képzelni, hogy tényleg csak a válogatottakat lehet venni, de olcsóbban, mintha a marketes árat kéne fizetned, vagy mindent lehet fizetni, de a válogatottakat letöltése nem számít bele az adatforgalomba, stb.

Elijah_Baley 2011.11.16. 16:19:24

monnyuk, lehet h piacszerzésnek jó, plusz indok a pannonhoz szerződni...
nekem amúgy van valami hasonló, tökéletesen értelmetlen alkalmazásom, a marketről ajánlgat ingyenes appokat az LG. inkább tanulna meg telefont gyártani.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása