Minecraft Pocket Edition - 0.1.1 alpha

2011.10.13. 16:13 // Írta: Deino

01.jpg

Nem egy Steve Jobs, de azért igyekeztem :)

Minecraft. A szó, amit minden valamire való geek félelemmel vegyes ámulattal ejt ki a száján. Aki még nem játszott vele, az általában elég értetlenül áll a jelenség előtt: mégis mi van ebben a játékban, ami játékosok ezreit láncolja a monitor elé?

De aki már próbálta a Minecraftet, azt tudja, hogy nincs visszaút. Ha egyszer bele kóstoltál a dologba, ha csak egyszer is megérezted az ízét, akkor onnan kezdve már nem tudsz szótlanul elsétálni a szelídítetlen kockákból álló, vadregényes pixel-dzsungel mellett. És eljött végre ez a nap is: a Minecraft megérkezett androidra.

02.jpg

A desktop kiadás valahol az 1.8-as verziószám környékén jár, ha jól emlékszem, úgyhogy a főképernyőn látható "0.1.1-alpha" feliratból sejtettem, hogy ez szinte csak egy "tech-demo" lesz. A gyanúm be is igazolódott, tényleg csak a játék "alapjai" vannak még készen. Van egy inventory, benne 36 különböző elem, és helló. Ezekből tudunk építgetni, de a játék lényegi része még hiányzik: nincsenek éjszakák, szörnyek, barlangok, hiába bontunk le bármilyen blokkot, az egyszerűen csak eltűnik, nem tudjuk felvenni, nem lehet kombinálni a blokkokat, ilyenek.

Szóval a játék jelenleg arra jó, hogy megnézzük, hogy fut a Minecraft világa android alatt. Azt kell mondjam, meglepően jól. A lassan már kiöregedő Desire reccenés nélkül futatta nálam a játékot, szóval az újabb generációnak, pláne a dual-core szörnyetegeknek meg se fog kottyanni a játék.

03.jpg

Az irányítás sokkal jobb lett, mint vártam, de persze korántsem egyszerű azért. Pár perc után megszokja az ember, de azért remélem, hogy még csiszolnak rajta. A blokkok szétverése elég érdekesen megy, hosszan rájuk kell nyomni, és akkor nekiállunk kalapálni. Építeni meg nemes egyszerűséggel úgy tudunk, hogy tapicskolunk blokkal a kézben, oszthelló.

Az ugrás gomb elég szar helyen van, pont a mozgást irányító virtuális nyilak között. A legtöbb esetben azért nem okoz gondot, kivéve ha vízbe kerültünk, mert akkor válaszút előtt állunk: tempózunk fölfelé (ugrás gomb), vagy haladunk valamelyik irányba, a kettő egyszerre általában nem szokott összejönni. Igazán elfért volna szerintem a képernyő jobb oldalán egy külön ugrás gomb, de sebaj. 

A karakterünk álló helyzetből 6-7 blokk távolságig tud szétverni dolgokat, ezt a fent látható rettentő tudományos módszerrel mértem le. Az irányítás kicsit nehezebb, de végső soron azért nem olyan nehéz építgetni vele dolgokat:

 

progress.gif

Verdikt: Csillagot egyelőre még nem osztok ki neki, de én nem féltem a Minecraftot, lazán fogja ez hozni a desktop verzió színvonalát. Még egy jó darabig biztos nem fogja utolérni a PC verziót, de ugye minden frissítéssel egyre királyabb lesz majd a játék, és minden frissítés után loholok majd kipróbálni az újdonságokat :)

04.jpg

A laptopon most nincs fent a Minecraft, de szerintem nem is fogom feltenni, mert hajlamos az ember túl sok időt elnyomni rá. Könnyen elbányászik, favág, épít, pöcsöl az ember akár két órát is, ha nem figyel oda. Kordában kell tartani a függőséget, ugyebár... Viszont erősen gondolkodom rajta, hogy ezentúl reggel a vonaton építgetek majd, meg fát vágok, elbányászgatok, szóval in general elpöcsörészek a Minecraft egyszerű, de annál lebilincselőbb világában. Ami azt jelenti, hogy lehet ideje lenne beszereznem még egy akksit a Desire mellé, biztos ami biztos.

Utóirat: Ne lepődjetek meg túlságosan, ha a nagyobb frissítésekről, újdonságokról netán lesz a későbbiek folyamán valamilyen formában poszt az appdroid hasábjain, mert a játék a szerkesztőség 50%-nak nagy kedvence :)

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tasdan5817 2011.10.13. 17:25:46

PC-n nagyon sokat játszottam, unofficial verziókat már próbáltam a ZTE-n de nem nagyon ment. Érdekel milyen lesz ez, mert imádom a PC-s verziót. :)

tasdan5817 2011.10.13. 17:31:56

Fuck yeah fel sem települ. Kell vennem egy sokmagos high end kategóriájú kütyüt... :D

upperclass 2011.10.14. 12:08:37

Nem kell sokmagos kütyü, SGS-en nálam simán elfut. Más kérdés, hogy ez tényleg egyelőre csak egy puszta demo, mert kombinálás és szörnyek nélkül elég értelmetlen az egész. :) Ami engem meglepett viszont, hogy nagyon pici a világ, elindulsz egy irányba és nemsoká áthatolhatatlan kékségbe ütközöl... de talán ez is csak az alfaság miatt van.

tschyllagh 2011.10.15. 18:29:56

Az utolsó mondatban említett felmérés nem reprezentatív :)

ITbrany2. 2011.11.12. 16:57:59

Sziasztok!

Nekem is vannak észrevételeim az android-ra írt minecraft-al.Pl.:nincsenek szörnyek, nem lehet crafting-olni, összesen csak 36 elhelyezhető tárgy, kocka van, nincsenek lehagyatott bányák, mpc faluk és ami végkép idegesít az, hogy nincs kreatív mód.De nekem így is tetszik, csináltam már a testvéremmel három emelet magas várat a tetején négy bástyával igaz ez nem tetszett neki, de én megcsináltam.Korcsolya pályát.Azt sajnálom, hogy nincsen TNT pedig ha lenne akkor felrobbantanám a fél szigetet mert én az a robbantgatós típus vagyok.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása