Kockulás: QR kódba rejtett wifi jelszó

2011.08.31. 12:30 // Írta: Deino

Először is: Mire jó ez? Kinek áll ez érdekében? Volt már nálad igazi geekout házibuli, fejenként legalább egy okostelefonnal, ha nem kettővel? Ha igen, akkor tudod mi a leggyakoribb kérdés ilyenkor: wifi jelszó?

És bár rá lehetne vésni papírra is tollal azt a fránya SSID-t meg jelszót, de az mennyire 2001 már? Ugyehogyugye. Viccet félre téve, ez inkább ingyenwifis szórakozóhelyeknek, rendezvényeknek jön jól, de ott szervezői és résztvevői oldalról is. Jön a user, vendég, hívd ahogy akarod. Úgyis a kezében lesz a mobil, mert be kell csekkolni Foursquare-en, és persze még tweetelni is kell róla. Innen már csak lépés neki a Barcode Scannerrel leolvastatni az előregenerált, kinyomtatott kódot. Egyetlen egy gombot kell megnyomni, és csatlakoztunk is a wifire. Voilá.

Generálni ezen a cunci kis oldalon tudunk: ZXing QR code generator. Legördülő menüből kiválasztod, hogy "wifi network", megadod a hálózat nevét, a jelszót, a titkosítás típusát, meg hogy mekkora legyen a QR kód fizikailag, egy gombnyomás, és ott a QR kód. Bumm.

Sidenote: a jelszó persze visszafejthető a kódból, szóval szokás szerint csak ésszel, gyerekek. És amennyire én látom, (egyelőre) csak a Barcode Scanner nevű appal kompatibilis a dolog, szerencsére ez a leggyakoribb ilyen droidos app. Aztán csak átveszi a többi is.

Címkék: geekout

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tasdan5817 2011.08.31. 12:45:20

Óóó ez tök jó! Tényleg sokszor elhangzik egy-egy kocka LAN partyn a kérdés, hogy mi a jelszó. A tollas megoldás meg nem lenne elég g33k. Szóval ez így teljesen korrekt, és még hűek is maradtunk a lelki hovatartozásunkhoz. :)

pihentagy 2011.08.31. 23:21:41

Már megtaláltam ezt a fícsört vagy fél éve, de jó látni, hogy más is :)

sztrelnyikov 2011.09.01. 09:58:02

És hogy örülnek a ZXingesek, hogy van egy frankó kis wifi-jelszó adatbázisuk! :D

.tnm (törölt) 2011.09.01. 12:28:19

ezen én is gondolkodtam, de cím nélkül egy ssid-vel nem érnek sokat

BIRS 2011.09.01. 17:23:00

tényleg cool :-)

Viszont nem csak a "barcode scanner" tudja olvasni, hanem a "Barcode Generator/Reader" program is.

market link: market.android.com/details?id=com.sugree.barcodegen&feature=search_result

WARNING: utóbbi program "visszafejti", azaz kiírja a kódot is!!!
szóval csak okosan ;-)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása