Dragon, Fly!

2011.08.24. 14:00 // Írta: Deino

Az örök dilemma: lehet-e jó egy másolat? Mert a Four Pixels legújabb, rajzfilmes-sárkányos játéka bizony erősen az iOS-en oly népszerű Tiny Wings - ne szépítsük- klónja. Viszont ettől eltekintve egy rettenetesen aranyos, élvezhető és jól sikerült játék. Szóval picit bonyolult a nemzetközi helyzet.

A játékmenet: adva van nekünk egy fészekaljnyi sárkányfióka, akik igencsak szeretnének repkedni a szelek szárnyán, de egyrészről az ő kis szárnyuk még nem elég erős a mutatványhoz, másrészről anyu se örül, hogy a kölykök ideje korán kierpülnek a fészekből. Mivel ténylegesen repülni nem tudunk, a dombokon csúszkálunk, valamint az így szerzett lendületet kihasználva siklunk. Plusz, ha megérintjük a képernyőt, akkor a kis pikkelygombóc elkezd "bedőlni", ergó tudunk játszani az ívvel, de csak lefelé.

Minél messzebb megyünk, annál nagyobb a hájszkór. Ezt persze kicsit bonyolították, egyrészről magával a siklással: ha sikerül egy dombot nagyon jó ívben... ööö... bevenni, akkor a kis pikkelyes barátunk suhan egyet (Swoosh!). Már egy ilyen mutatványért is jár némi extra pont, de ha sikerül háromszor egymás után suhanni, akkor örömünkben tüzet köpünk (Fire mode), ami azt jelenti, hogy sokkal gyorsabban jönnek a pontok.

Amíg sikerül összehozni a folyamatos suhanást, addig maradunk Fire módban. Plusz, ha elég magasra reptetjük a gyíkot, akkor kapunk egy Sky-High nevű bigyót, ami szintén extra pont. Mivel a suhanás nem csak extra pontot, hanem extra lendületet is ad, nem kell diploma ahhoz, hogy rájöjjünk, minél többször érdemes suhanni, lehetőleg összekombózva a Fire módot, mert akkor ömlik a pont, ezerrel. A dombok között néha jön egy baromi nagy lejtő, itt veszett mód felgyorsulunk, és ilyenkor birodalmat (Realm) váltunk. Ezt egyrészről grafikai változás kíséri (más a talaj színe), másrészről minden újabb birodalom egyre nehezebb, és bunkóbb elemekből áll.

Többféle sárkány van, de ezek csak két dologban különböznek: a színükben, és hogy mennyi "előnyt" kapnak az anyutól. A házisárkány ugyanis folyamatosan teper utánunk, minél messzebb jutunk, annál jobban pánikol, és annál jobban siet. Ha utolér, akkor gémover, megyünk vissza a fészekbe. Az újabb játszható dögöket mindenféle achievement unlockolása után kapjuk meg, minden sárkányhoz három tartozik. Vannak az egész egyszerűek, mint az érj el egy Sky-Hight a hetedik birodalomban, és vannak a köcsögmód szivatósak, mint a szedj fel pontosan egy gyorsító fiolát, majd juss el a negyedik birodalomig. Mivel a sárkányunk manőverező képessége elég limitált, a fiolákból meg alsó hangon tíz szokott egymás hegyén-hátán lenni, ez utóbbi kifejezetten paraszt feladat.

Miért csak négy csillag? Bár a grafika nagyon rendben van, és a hangok is zseniálisak, van egyetlen, böszme hibája a játéknak. És nem, nem a koppintás a gond. Hanem hogy elég rövid. Ha minden sárkányt unlockoltunk, akkor ennyi, nincs tovább, már csak a minél nagyobb highscore marad. Kellene pár alternatív játékmód... például egy olyan, amiben mondjuk 2 perc alatt kell minél több gyémántot összeszedni, vagy olyan, ahol versenyzünk más sárkányokkal, vagy egy olyan, ahol akkor van gémóver, ha 30 másodpercnél tovább vagyunk Fire módon kívül... Mert ez így picit kevés, én egy délután alatt kipörgettem, és bár továbbra is játszok vele néha, de már nem olyan izgi, mint amíg volt konkrét célja a játéknak. Még akkor se, ha minden nap újra generálja a pályákat a játék, ami különösen jópofa.

Verdikt: mindenképp próbáljátok ki, mert a rövidsége ellenére ez az utóbbi hetek egyik legjobb játéka, ráadásul ingyenes is. Cukiság faktor az egekben, és szórakoztató is. Nyomás sárkányt eregetni!

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Birodalmi kisPocok 2011.08.24. 14:49:19

muhahaha, ezzel játszom már 1 hete, jóféle :)

Deino · http://play.blog.hu 2011.08.24. 14:50:57

@Birodalmi kisPocok: kb. én is akkor szedtem le, de csak most támadt időm írni róla úgy rendesen :)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása