Tumblr - már megint...

2011.08.03. 21:50 // Írta: tschyllagh

Tumblr. Mindenki hallott már róla, ha máshol nem is, ebben a cikkünkben. "A Tumblr egy mikroblogok írására alkalmas felület, melyeken szövegeket, fényképeket, videókat, linkeket, idézeteket és hangfelvételeket lehet megosztani. A felhasználók követhetik egymás blogjait, vagy akár sajátot is szerkeszthetnek.” – mondja nekünk a Wikipedia. A tumblr iszonyú egyszerűen működik, tulajdonképpen egy twittert kell elképzelni, pár extrával. A regisztrációt követően kapunk magunk elé egy dashboardot, ahol az általunk követett blogok tartalmát látjuk időrendben.

Van egy nagyon egyszerű üzenetkezelő (gyakorlatilag csak a nekünk címzett leveleket látjuk), tudunk válogatni a blogjaink között, van egy beállítások fül, meg tudjuk nézni a követőinket, plusz van egy queue fül is, ezzel tudunk időzített posztokat gyártani. Hasznos, ha az ember folyamatosan tartalommal szeretné ellátni az olvasóit.

A webes felületről tehát körülbelül ennyit lehet elmondani, nézzük most az androidos változatát, abból is a hivatalos Tumblr appot. Tudom, tudom, Deino már tesztelte ezt is, de akkor még voltak hiányosságai, amik azóta már eltűntek, így egy remekül használható app lett belőle.

Az androidos változatban próbáltak az egyszerűségre törekedni, ami maradéktalanul sikerült is, nincsenek zeg-zugos menük, könnyen átlátható az egész. Install és login után két fül fogad minket, az egyik a Post, ami a megosztásért felel, a másik a Dashboard, ahol a webes felülethez hasonlóan, egymás alatt láthatjuk a tartalmat. Az új verzióval végre megnézhetjük a piszkozatainkat, állíthatunk be időzítést a queue segítségével (Deino ezt hiányolta nagyon), reblogolhatunk, lájkolhatunk kedvünkre – valami ilyesmit vár el az ember egy blogger alkalmazástól. Meg talán még azt, hogy a posztokat ne a webes felületen hozza be – ezen a mai napig sem tudtak változtatni. Talán ez az egyetlen hibája, úgyhogy én nyugodt szívvel adom meg rá az öt csillagot, mert a tumblr világa könnyen képes magába szippantani, az Androidos alkalmazás pedig nem ront, sőt, javít a felhasználói élményen. Egy apró adalék: miért döntöttem úgy, hogy csinálok egy tumblr blogot? Egyszerűen azért, mert volt hozzá alkalmazás. Szóval hajrá, share your thoughts with the world… :) 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tumblr Banner Maker · http://tumblrbannermaker.com 2014.07.06. 14:55:53

Nekem a régi jobb, ahogy frissítem egyre több a bug, és picit több netet eszik mint kellene

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása