A nap tanulsága

2011.06.07. 01:35 // Írta: Deino

Az iOS 5 keynote legnagyobb tanulsága egy tweetben összefoglalva. Most már az almásoknak is lesz notification bar és OTA update, többek között.

Címkék: apple tweet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

derp. 2011.06.07. 02:29:06

mondjuk ott nem feltetlenul az android lopott az iosbol, hanem a samsung touchwiz masolta le 1:1 az ios kinezetet.

de azert most fel lett talalva a spanyolviasz :D

jetcool 2011.06.07. 12:28:44

viszony az icloud az kéne, bár még nem egyértelmű mennyire korlátozott a apple felhője. de hátha a google is aktivizálja magát ezen a téren, a lehetőség egyébként már megvan arra, hogy 3rd-party alkalmazás szinkronizálja a fájlokat a google-ös tárhelyre (van rá API), csak még senki se csinálta meg, mert senkinek nem érdeke a google-ön kívül.

Dühöngő bika · http://napimorgas.blog.hu/ 2011.06.07. 15:50:27

Az megfigyeltétek, hogy az apple tulajdonosoknak sosem hiányzik egyetlen egy szolgáltatás sem?
A Fanboyblogon legalábbis mindenki 100%-ban elégedett.
De figyeljétek meg, most hogy nekik is notification bar-juk, sokkal faszább lesz mint az androidos valaha:)

Ana.Ge 2011.06.09. 22:21:14

Hallottál Hajas Péterről?
Cydia-ban jelent meg először ez a lehúzogatós dolog, majd Androidban, a magyar készítő azóta az Apple egyik alkalmazottja, így nem történ másolás csak a Google részéről. :)

Deino · http://play.blog.hu 2011.06.09. 22:29:57

@Ana.Ge: Cydia: 2008. Android Inc. alapítva 2003, Google megvette 2005-ben, 2007-re már megalakult az Open Handset Alliance.

A Cydia még sehol nem volt, amikor az android pull down notification barral nyomult. Csak mivel magyarországon az android jóval később terjedt el, mint a Cydia az iPhone-okkal, ezért valami elmebeteg módon azt hiszi mindenki, hogy onnan van. Mondjuk ezzel nem vagyunk egyedül, a legtöbb külföldi fórumon / oldalon lemegy ugyanez a párbeszéd, aztán valaki (rendszerint amerikából) kiokosítja a népet, hogy Cydia egy lótuszt.

Ana.Ge 2011.06.09. 22:56:42

@Deino: Ha jól tudom a Google elismerte, hogy a fejlesztés új fordulatot vett mikor megjelent az iPhone, sőt a régi Android rendszert is bemutatták, nem lehetett semmit se lehúzni, ha jött egy új értesítés az megjelent a status bar-on, (mint most is) és a megnyitáshoz rá kellett bökni a kis ikonra:
goo.gl/mvThK
Mindegy is, úgy is vitáznak mindenhol, nem akarok egy újat kezdeni, maradok WP7-nél :D

Deino · http://play.blog.hu 2011.06.10. 00:24:04

@Ana.Ge: az még valahol az 1.0 _előtt_ volt, ahol nem volt rendes notification bar :) az 1.0-ban már benne volt. Hajas Pétert mondjuk nem tudom, hogy kevertük ide, mert ő a mobil notifiert fejlesztette, amennyire én emlékszem, az meg a swithcerhez pakolt be notificationöket, meg natúr a képernyő tetejére, és még véletlen se pulldown módban :) de itt egy videó róla: www.lejatszo.hu/?oldal=hirek&id=238

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása