BeFunky Photo Editor

2011.04.26. 18:06 // Írta: Deino

Böngészgettem ma a Marketen, és rátaláltam erre a gyöngyszemre. Ha valaki megkérdezi, hogy androidos fotózásra mit ajánl

ok, akkor még jó darabig a Camera360 nevét fogom gondolkodás nélkül kinyögni, az ugyanis minden igényt tökéletesen kielégít, ami csak egy mobilos fénykép készítésekor felmerülhet. De az elkészült képek szerkesztése terén már nem ilyen rózsás a helyzet. Eddig volt nekünk egy Adobe Photoshop Expressünk, amivel úgy ahogy el lehet végezni pár alapvető dolgot (vágás, forgatás, tükrözés, szín és fényesség nyomkodás), de azokat is elég bénán, továbbá lassan. Az effektezést meg hagyjuk, van 6 db nyomorult szín effekt, egyik bénább, mint a másik.

Szóval, ha az Adobe nem segít, akkor kicsoda? Eddig a helyes válasz némi hümmögés volt, de ezentúl nyugodt lélekkel fogom benyögni a Befunky nevét. Mindent el lehet vele végezni, amit a Photoshop Expresszel, csak gyorsabban és sokkal kezelhetőbb interfészen. Effektek terén szintén sokkal jobban áll a Befunky: több, mint 20 különböző, teljesen használható és pofás ki effektet számoltam az ingyenes verzióban. Ami egyébként nagyon ingyenes: sehol egy reklám, semmi kötelező regisztráció vagy hasonló, nagyon szimpatikus. Ráadásul az effektek erősségét is állítgathatjuk egy kis csúszkával, ezt nagyon szoktam hiányolni a legtöbb hasonló appból.

Van egy rakás keret is (azt nem számoltam), a mentés gyerekjáték, egyedül azt sajnálom, hogy az android megosztás menüpontját nem használja ki teljesen a dolog, inkább négy saját opcióval nyomul: Facebook, Flickr, Befunky Network - és persze mentés a galériába. Segáz, ha mindenképp meg akarok osztani valamit, a galériából még mindig megtehetem, de azért na. Az egyetlen dolog, ami sokak szemében komoly fekete pont lehet a Befunky neve mellett, hogy az app Adobe Air alapú. Ergo kell hozzá az AIR keretrendszer, ami még mindig 17 mega "holtsúly" a telefonon, ezt tessék figyelembe venni.

Végszó: én két perc alatt fülig beleszerettem a Befunky-ba, még az a nagyseggű Adobe Air se tarthat vissza tőle. Gyors, okos, profi. Az ilyen appokat öröm tesztelni, úgyhogy joggal pakolok rá öt csillagot.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása