iPad fika, szigszalaggal

2011.04.06. 07:30 // Írta: Deino

A koncepció világos: az Apple gépe a piacvezető, ehhez képest kell valami pluszt felmutatni, és a fogyasztó arcába tolni, minél érthetőbben. De vajon mennyire okos lépés ez az ASUS részéről?

Egyrészről az iPad fikázás legnagyobb problémája, hogy ilyenkor a vásárló önkéntelenül is össze fogja hasonlítani a két gépet. És azt kell mondjam, hogy én személy szerint (még ízig-vérig androidos szemmel nézve is ezt az egyenletet) kétszer is meggondolnám, hogy megvegyem-e az ASUSt. A gép amúgy a mocskosul fantáziátlan és túlságosan is kopipésztszagú Eee Pad Transformer névre hallgat. Ami csöppet sem előnyös névválasztás, sőt, mondjuk ki: kifejezetten <cenzúrázva> név.

A fizikai billentyűzetes (és touchpados) dokk ugyanis pont azt gyilkolja meg két kézzel, ami a táblagép, mint formátum lényege lenne: hogy csak egy nagy kijelző az egész, ettől szexi, ettől hájtech, ettől 2011. Így viszont egy mezei netbooknak néz ki az egész, ráadásul a rondábbik fajtából. Az ASUS termékek mondjuk soha nem a voltak kifejezetten szépek, messziről elkerülték a karcsú, kecses formákat: sokkal inkább a szögletes, robusztus formákkal nyomultak. Ezt az Eee Pad (te jószagú málna, ezt a nevet leírni is sokkolóan borzasztó) designja is hozza. A fenti képről messziről látszik, hogy közelében nem lesz az iPad vékonyságának, ez van.

Viszont ha már nem tud olyan lenni, mint az iPad, rámentek arra, hogy tényleg legyen robusztus, meg masszív az a gép: a kijelző 10.1-es Gorilla Glass, 1280x800-as felbontással, 1 giga RAM lett belegyúrva a gépbe egy Tegra 2 mellé, elől-hátul kamera. A dokkolható billentyűzettel elvileg 16 óra aktív használatot bír a dög, ami azért nem rossz (dock nélkül 10-et bír). 16 és 32 gigás változat jön belőle, 2 USB port, 1 SD kártya olvasó, természetesen Honeycomb a drága.

Az árazás érdekesen alakul, mert a dock nélkül alámegy az (új) iPadnek, kemény 400 dollárért kerül forgalomba a nagy víz túloldalán, ami egy százassal olcsóbb, mint az iPad. Ez viszont a dock nélküli ár, az még extra 150. Szóval igencsak érdekes madár ez az Eee Pad Transformer . Hogy szakadna rá egy raklap túrós lótusz arra, aki ezt a nevet kitalálta. Netbooknak szerintem túl tablet, tabletnek meg túl netbook kissé. Fórumokon, mindenféle tech oldalakon, android tematikájú oldalakon mindenesetre eddig meglepően kedvező a fogadtatása, nagyon sok embernek jobban bejön, mint a Motorola Xoom (gondolom ebben az ár is erős faktor azért), de engem speciel meglepne, ha kirobbanó siker lenne. Ez jó is lesz végszónak.

Címkék: reklám asus

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cs0pi · http://androidnews.blog.hu/ 2011.04.06. 09:55:31

telejesen logikus a névválasztás szerintem. Mert aki nem ért hozzá már az is hallott az eee pckről, tehát ez is fel fogja kelteni az érdeklődését.
A billentyűzet nem kötelező kellék mint írtad, és anélkül 1 ugyan olyan tablet mint az összes többi androidos.
Viszont van aki nem akar mindig tapiképernyőn gépelni annak ott a lehetőség a billentyűzet megvásárlására.
Szerintem nagyon jó megoldás.
Amilyen videokat láttam eddig azok meggyőzőek voltak.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása