Beszámoló: Harmadik Telenor Android Workshop

2011.03.11. 13:30 // Írta: Deino

A tegnapi nap folyamán immár harmadszor került megrendezésre a Telenor nagysikerű Android Workshopja, amire ezúttal is ellátogattunk, és mint mindig, most is remekül éreztük magunkat. Azt kellett megállapítsuk, hogy egyre többen és többen vagyunk, legalábbis most nagyon úgy tűnt, hogy megint kissé kinőtte a helyet a rendezvény.

Az eddigiekhez hasonlóan most is egy kis előadással nyittottunk, de ezúttal nem magáról az androidról, hanem androidot használó hírességekről volt szó. Kiderült például, hogy Fábry Sándor egy HTC Desire-t használ netezésre, de telefonáláshoz még mindig a Nokiára esküszik, vagy hogy Béres Alexandra az SMS-ezés megszállottja.

Az élménybeszámolók után volt némi ajándékozás, pusztán a kedvenc alkalmazásunkról kellett pár szót mondani a színpadon. Illetve kellett volna, mivel a lelkesedés hamar a tetőfokára hágott, és egy-kettő elfogytak az ajándékok. Ezután elkezdődtek a workshopok, ahol mi (ismét) bizalmat szavaztunk az LG képviselőjének, és még véletlenül sem az Optimus 2X iránt parázsló lánggal lobogó plátói szerelmünk miatt ültünk be erre a workshopra.

Az előző workshop alkalmával már volt időnk megtaperolni az LG új kétmagos zászlóshajóját, ha valaki lemaradt volna róla, tömörem megfogalmaznám: brutálisan jó. Sőt, talán leegyszerűsíteném csak annyira, hogy brutális. Eszméletlen, hogy a Tegra 2 milyen embertelen mennyiségű krafot tartalmaz. Amikor a képen látható tévén megjelent a telefonon elindított Samurai Vengeance II, konkrétan sokkolt, hogy a grafika teljesen olyan, mintha egy xbox/playstation 2 játékot látnék. Brutális. Hihetetlen. Embertelen. A megjelenés most már tényleg itt van a nyakunkon, de konkrét dátumot még mindig nem sikerült kicsalogatni egyik jelenlevő LG munkatársból sem :)

Még a workshop tényleges kezdete előtt nekiálltunk körbejárni a placcot, ugyanis az előadásokon mellett több gyártó is képviseltette magát standokkal. A múltkor ebből még kevesebb volt, de most az LG, a HTC, a ZTE, a Sony Ericcson és a Red Bull Mobile is hozott taperolható készülékeket. Hirtelen nem is tudom, kinek kéne kiosztani a "Show legjobbja" címet, a ZTE ugyanis két tabot (ZTE Light) is bele helyezett a tömeg érdeklődő tenyerébe, és azt kell mondjam, meglepően kellemeset csalódtam a gépben. Anno az android 2.1 és a kapacitív képernyő hiánya miatt nem igazán értettem, mihez akarnak kezdeni ezzel, de így szemtől szembe bizony egész impresszív és szerethető volt a gép. Kellemes volt a kialakítás és a súly is, a képernyő kellően gyorsan reagált (bár a multitouchról le kell mondani ugye), sehol nem éreztem különösebb gondot. Azt kell mondjam, nagyon jól összerakott kis gép.

Az LG standja volt a másik, ahol marokszámra téptük a hajunkat, ugyanis az Optimus 2X mellett (ami még mindig egy pillanat alatt rabul ejtette a szívünket) meg lehetett taperolni az LG új 3D-s telefonját is. Ez mondjuk fura jószág, addig nem nagyon értettem, hogy mire jó, amíg csak aresius kezéből kukucskált rám a gép, aztán amikor kézbe vettem én is, hirtelen összeállt a kép, és nagyon bejött. Kérdés, hogy meg tudnám-e szokni hosszútávon. De a 3D mindenesetre nagyon jópofa gimmick, és a telefon enélkül is elég erősnek néz ki, szóval meglátjuk, mi lesz belőle.

Annyi mindent írnék még, de egy szónak is száz a vége: nagyon jól sikerült rendezvény volt, nagyon örültünk, hogy ott lehettünk, és nagyon-nagyon nagy pacsi a Telenornak, amiért összehozták ezt az egészet, teljesen profi volt a rendezvény, minden szinten. (Külön pirospont a háttérben kétszer is felcsendülő AC/DC számért!) És nyugodt szívvel tudom ajánlani mindenkinek, hogy ha ráér, látogasson el egy ilyen workshopra, mert biztos jól fogja érezni magát.

A képekért pedig @dude75-nek tartozunk hálás köszönettel :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jtrencsenyi 2011.03.11. 16:17:35

Nem akarlak piszkálni, de a Tegra 2 erejének demonstrálására nem igazán érdemes a Samurai Vengance II-t emlegetni, mert az 1:1-es portja az első generációs iPad verziónak:
www.youtube.com/watch?v=ui53QL0c4c0

Deino · http://play.blog.hu 2011.03.11. 16:34:07

@jtrencsenyi: iPad játékokban abszolút nem vagyok otthon, szóval erről nem tudtam :) Igazából nem (csak) maga a játék volt a nagy szó, hanem a TV out megjelenítés. NULLA laggal, azonnal történt minden, ergó tökéletesen JÁTSZHATÓ és élvezhető volt a dolog - egy mobilról.

Volt még valami másik amerikai focis cucc, de annak a nevére sem emlékszem, ezért maradtam a cikkben a Samurai Vengeance-nél :)

De a mobilokon volt még előre telepítve pár játék, a másik amire emlékszem, a Monster Madness, csak az a workshop alatt nem került bemutatásra.

www.youtube.com/watch?v=_B5T0SfwtPc

Csak ugye nem akartam olyanról írni, amit a workshop alatt nem hangzott el :)

jtrencsenyi 2011.03.11. 16:53:19

@Deino: mint írtam, nem trollkodni, vagy kötekedni akartam. Androidra és iOS-re fejleszt a cégem játékokat, így ezzel kelek, ezzel fekszem. Csak gondoltam leírom a dolgot.

A helyzet az, hogy ezek a játékok és a TV-Out még nagyon nem mutatja meg a Tegra 2 erejét, mivel nincsenek erre optimalizálva. Általában az iOS címeket kezdik demózni az Nvidia platformján és a TV-Out-ot az iPad 2 is tudja, ami mától kapható az USA-ban. Persze előbb-utóbb jönnek majd a Tegra 2-re optimalizált dolgok is és ha az Android Market kinövi a gyermekkori betegségeit, akkor simán felnő az AppStore mellé. Most még nagyjából fele/harmad akkora bevétel jön egy-egy Android játékból, mint iOS-ből. De ez is biztosan változik majd idővel.

Mindenesetre osztom a lelkesedésed, ami a jövőbeni mobil játékokat illeti! ;)

Deino · http://play.blog.hu 2011.03.11. 16:58:42

@jtrencsenyi: tősgyökeres casual gamer vagyok, röhej, de a modern PC-n összesen két játékot játszottam végig: Total Overdose és a NFS Carbon. Szóval szeretek játszani, csak általában féltávon megunom a játékokat :)

Én azt szeretném majd megélni, hogy PC-n elkezdek egy játékot, filmet, zenét, bármit... És ha kilépek az ajtón, akkor a következő adandó alkalommal ott tudjam folytatni telefonon, ahol abba maradt :) de az még nagyon messze van. Legalábbis azt hiszem. Izé, ha a saját blogomon offolok kommentben, akkor kinek kell rám szólni? :D

jtrencsenyi 2011.03.11. 17:02:51

@Deino: A legutóbbi casual játékunk (Fairy Cubes) már majdnem tudja ezt. A PC és iPhone verzió ugyanaz. Egyetlen egy dolgot kell még megoldanunk. Ez pedig az online save game. Ha ez megvan, akkor semmi akadálya annak, amire vágysz... :)

Na, ne offoljunk tovább! :)

KékFény6 2011.03.11. 20:04:39

Az Optimus 2x-t elvileg március 25-től szállítják az európai webáruházak és nagyobb szolgáltatók. Lehet, hogy itthon is akkor jelenik meg.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása