Alien Dalvik Akcióban: Android appok Nokián.

2011.02.21. 07:30 // Írta: Deino

Android alkalmazások, mindenféle kovertálás és piszmogás nélkül, egy Nokia telefonon? Hiszem, ha látom. Hát most épp látom. Eléggé nagy durranás lenne, ha ezt tényleg sikerül összehoznia a tisztelt fejlesztőnek, mármint telepíthető, nagyközönség elé tárható formában. Ugye emlékszünk még, hogy a RIM is fontolgatta, hogy megpróbálják az valamilyen formában működésre bírni a Dalvikot a Blackberry-ken. Írtam már erről korábban, de most van egy rendes, in eksün videónk, szóval ennek apropóján kicsit elfilozofálgatok a dologról.

A motiváció egyértelmű: a Blackberry-re és a Nokiát nagyjából akkora fejlesztői érdeklődés övezi, mint a Való Világ lakóinak összesített IQ-ja. A user meg nem fog megvenni semmit, amire nincs kismillió alkalmazás. De egy csapásra vonzóbbak lennének a telefonok, ha az android csiliárd alkalmazása futna rajtuk, igaz? Ezzel egy a bibi, a Google se hülye, android appokat lehet tudsz futtatni, de a Marketet tuti nem fogja ráengedni az ilyen félvérekre, onnan kezdve meg halott az ügy. Ha rendes Marketet akarsz, akkor vegyél (a gyártó szempontjából nézve meg gyárts...) androidos telefont.

Szóval jópofa próbálkozás, de a gyakorlatban nézve biztos, hogy nem lesz game-changer. Azért a bennünk élő geek kellemesen vigyorog az ilyen okos hackek láttán.

ui.: amatőr fokozatú nyelvtörőnek is jó, mondd ki a fenti címet egymás után gyorsan, mondjuk úgy hatszor.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2011.02.21. 11:12:03

kábé mint egy kalevala-idézet :)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása