És videón a Samsung Galaxy Tab utódja is

2011.02.14. 07:30 // Írta: Deino

A (mérsékelten) sikeres Galaxy Tab utódja ránézésre meg fog dönteni jópár eladási rekordot. A Samsung nem gatyázott, Tegra 2, letisztult design és persze a legújabb android, a Honeycomb. Márciusi iPad killer? Majd meglátjuk.

A termék hivatalos megnevezése Samsung Galaxy Tab 10.1, a kijelző mérete után. Elvileg Márciusban jelenik majd meg, fogyasztói ár ismeretlen. Azt kell mondjam, a Samsung nem aprózza el a dolgokat. Még meg se száradt a digitális tinta a Samsung Galaxy S2 cikken, én meg már itt kapargatom az állam ezen a videón. Ahhoz képest, hogy mennyire nem voltam megelégedve a Galaxy S2-vel, itt most durván megleptek. A Tegra 2 jó döntés volt, az ezüst-fekete design sokkal jobban tetszik, mint a Motorola Xoom feketesége, peidg azért ha ránézel a gépre, az első, ami eszedbe jut, azaz iPad. A hátán a bazinagy Samsung emblémát nem tudom eldönteni, hogy szeressem, vagy utáljam.

És hát az ultimate jóhír: Viszlát Touchwiz, és kössz a halakat! Úgy tűnik, a táblapiacon mindenkinek helyrebillent a pici agya, a Motorola Xoom után az új Galaxy Tab 10.1 is szűz, érintetlen, gyári android 3.0-val érkezik majd. Vigyorogtok ti is?

Ami kicsit meglepett, hogy nincs USB port, se HDMI. Fura, hogy ezt lehagyták, de talán a vékonyság miatt már nem sikerült beletunkolni a szerkezetbe. Őszintén szólva ez talán a legnagyobb fekete pont, ugyanis ha már megveszel egy ilyen gépet, akkor jó lenne, ha szükség esetén bele tudnál gyűrni egy USB kulcsot, USB vincsit, urambocsá egy laza csuklómozdulattal rá tudnád kötni a gépet a tévére... Érthetetlen. Az iPadet is ezért szidták a legtöbben, úgy tűnik a Samsung nem akart, vagy nem mert túl merész lenni.

A 8 megapixeles hátsó kamera mellé kapott egy két megapixeles kamerát középen, videóchatre tökéletes lesz. A 10.1 hüvelykes képernyő felbontása 1280x800-lesz, tehát gyakorlatilag laptop méret. Viszont sajnálatos módon nem SAMOLED, de még csak nem is AMOLED, hanem egy sima TFT a kijelző. A Tegra 2-nek hála az 1080p is menni fog neki, csak tudnám minek, ha HDMI kimenet nincs, ekkora kijelzőre meg a 720p bőven elég lenne. Bár gondolom a Samsung szépen a csomag részeként fog hozzá adni egy micro USB-s HDMI átalakítót, de valahogy az azért nem ugyanaz, na.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zozo2001hu · http://www.csekkold.hu 2011.02.14. 08:40:08

Tetszik nagyon! Két dolog kérdéses, az ár és a hazai megjelenési dátum.

Felröppent egy hír miszerint a Motorola XOOM 1.200 dolláros árral fog nyitni a tengerentúlon a Best Buy-nál. Ilyen drágán borítékolom, hogy nem lesz iPad killer a cucc.

Nagyon remélem, hogy a samsung árai ennél kedvezőbbek lesznek. 600-700 dolláros árat tudnék ennek a táblának elképzelni.

jtrencsenyi 2011.02.14. 12:21:24

"Márciusi iPad killer?"

Jaja! Akár csak az elődje. :)

szabi113 2011.02.14. 18:29:48

A galaxy s 2 is veszi, és játsza is az 1080p-t, kár volt ezen aggódni a másik post-ban.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása