Myriad Alien Dalvik: Androidos alkalmazások Nokiára?

2011.02.08. 17:46 // Írta: Deino

Most, hogy az android szépen befutott - és mivel ezzel párhuzamosan egyre többen kezdenek el fejleszteni rá... - hirtelen elég nagy lett az érdeklődés a Dalvik VM egyéb mobil operációs rendszereken történő futtatása felé. A Myriad fejlesztői konkréten MeeGo rendszerre hozták össze az Alien Dalvik nevű fogalmam-sincs-hogy-sikerült trükköt, ami lehetővé teszi, hogy androidra írt alkalmazásokat futassanak MeeGo környezetben, mindenféle portolás, konvertálás nélkül.

Ez elméletben szép-szép, de speciel én azért fogadnék rá, hogy lesz egy halom app, ami az ilyen próbálkozásoknál összeomlik, bugzik, belassul. Pláne a játékok. Mindenesetre a jövő heti MWC-n lehull a lepel, ott ugyanis egy Nokia N900 mobillal fogják a fejlesztők bemutatni, hogy mire képesek az android Market legjobb alkalmazásai - az android operációs rendszer nélkül. A fenti videó mindenesetre egész reménykeltő.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deino · http://play.blog.hu 2011.02.08. 18:06:57

Mondjuk biztos nem egy HTC Legendet raktam volna be példának, mert eléggé szürkén mutat mellette a Nokia N900 kijelzője. Vagy legalább a fényerőt húzták volna le kicsit a HTC-n :) Tudom, sikerült a lényeget leszűrni a videóból...

szabi113 2011.02.08. 21:26:52

Na, csak az N900 maradt az igazi geek kütyü. Több oprendszert tehetsz rá, de ha maradsz a gyárinál akkor is mennek a (Palm)WebOS programok és játékok. És ezentúl mennek az androidos cuccok is. Bravo :)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása