A webes Market eljövetele

2011.02.02. 20:54 // Írta: Deino

Jelen poszt írásának idejében még nem működik ugyan minden, de a Google élőben streamelt bejelentése alapján már lehet tudni, hogy milyen funkciókkal gazdagodtunk. Először is élesítették a weben keresztül is böngészhető Marketet, tessék ellátogatni a market.android.com címre, és megnézni a saját két szép szemetekkel is.

A bejelentkezés még nem működik szinte senkinek, mivel a funkciót jó szokás szerint nem egyszerre élesítik minden felhasználónál, hanem szépen fokozatosan. (Nálam sem megy még.) Ami már most leszűrhető: a design elég átgondolt lett, nekem tetszik. A keresést, böngészést lehet majd finom hangolni (pl. csak fizetős appokat mutasson, csak ingyenest, mindkettőt, azt tegye előrébb, aminek jobb az értékelése, amit a legtöbben töltöttek le, stb). Lehet tweetelni is alkalmazást egymásnak, ugyanis a mobilon megnyitott Market linkek a telefonon automatikusan megnyitják a szóban forgó alkalmazást az android Market appban. Cunci.

Lehet majd weben keresztül telepíteni, ráadásul ha egy fiókhoz több telefon vagy tablet tartozik, akkor kiválaszthatod, hogy melyikre is röppenjen fel a világháló szövevényes dzsungelén át a telepíteni kívánt alkalmazás. Ha kiválasztottad, akkor OTA egyből települ is a cucc a mobilra, tabletre (feltéve, hogy épp rendelkezik aktív netkapcsolattal ugye).

Demóztak még pár érdekes dolgot a Google arcok, most a Honeycomb részére nem térnék ki a dolognak, hanem igyekszem csak a Marketes újdonságokkal foglalkozni. Ha a fejlesztő tölt fel, akkor a webes felületen megnézhető lesz az adott alkalmazáshoz kapcsolódó videó is, ami jó dolog, mert a (mozgó)kép többet mond minden szónál. Pláne játékoknál tudom elképzelni, hogy sokat dobhat népszerűségen.

Lesz in-app purchase is, azaz alkalmazáson belül vásárlás. Ez egy Tap-Tap Revenge nevű játékkal demózták, ahol a bemutatót tartó fejlesztő szolid 3 mozdulattal vett meg néhány kiegészítő "pályát" a játékhoz. Nagyon cool.

Tudunk böngészni majd a telepített alkalmazásaink között (és a Market webstore böngészés jelzi amúgy, ha az adott app már telepítve van nekünk), az egész webes Market nagyon szépen ki lett dolgozva. Ez volt az android egyik nagy lemaradása az iOS rendszerrel szemben, miszerint a Market gyakorlatilag nulla promót adott appoknak, továbbá nem nagyon lehetett (btw, az Appbrain innentől kezdve halott szerintem) böngészni az alkalmazások között sehogy... ennek vége.

Nagyon remélem, hogy minél előbb élesítik a dolgot mindenkinél, mert én már alig várom, hogy jó alaposan megnyüstölhessem a gépet. És Google... nyissátok meg végre a fizetős Marketet mindenhol, könyörgöm.

update: na, közben már elfogadja a bejelentkezést. Van, ami még nem megy, de böngészni már egész jól lehet.

update2: a Honeycomb Market. Neat.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.02.02. 22:00:39

Nemtom, engem egyből beengedett. Illetve be voltam lépve a böngészőmben a google fiókomba, és amikor ráböktem a bejelentkezésre, akkor kérés nélkül benn lettem. (Chrome alatt).

Deino · http://play.blog.hu 2011.02.02. 22:03:15

@gusthy1: szerintem csak annyi volt a para, hogy az első percekben túl sokan zúdultak rá a szerverre egyszerre, most már gond nélkül meg minden elvileg.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2011.02.02. 22:07:01

Jaja, ráböktem egy appra, a teló meg felinstallálta. Nagyon profi.

lolperec 2011.02.02. 22:10:39

látom a mézes verzióban is megmaradt a szakadozós scroll "fícsör". mondjuk a xoom egy top hardware lesz. hogy fog ez menni egy galaxy tab-en pl? valszeg sehogy, ha 3.0-ra vágysz úgyis új táblát vetet majd veled a samsung.
Android FTW! ;)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.02.02. 22:40:14

klassz

az OTA olyan ...elegáns:)

bár most épp megint servererror:(

rex 2011.02.03. 00:02:32

Ha tényleg tudja azt, amit az AppBrain (hard reset után telepíteni az összes korábbi programot), akkor tényleg cool.

Deino · http://play.blog.hu 2011.02.03. 00:04:03

@rex: speciel szerintem végig kell kattingatnod, de még ha tudná is, biztos nem ezzel csinálnám az ilyet, hanem a Titanium Backuppal. Mert az a beállításokat is menti...

rex 2011.02.03. 00:24:19

Persze, van egy csomó program erre, de az AppBrain olyan kényelmes. És ismeri a non-market app-okat is, amit a Google valószínűleg sohasem fog engedni.

búvár kavics 2011.02.03. 07:23:22

Ami viszont szerintem marhagáz, hogy én csak a magyar kommenteket látom az appoknál. Ha nincs magyar komment, akkor tök üres nálam a user review.

búvár kavics 2011.02.03. 07:39:01

@rex: nekem nagyon ugy tunik hogy fingja nincs arrol eppen mi van a telefonon, csak azt hogy eddig mit telepitettel, abbol is csak azokat amiket a marketrol. van meg hova fejlodni.

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2011.02.03. 07:46:22

Szuper, tényleg scak a magyar kommenteket látni :DD Igy neház lesz az appbraint letolni a színről. Kissé még messze van tőle.

Deino · http://play.blog.hu 2011.02.03. 08:39:50

@búvár kavics: @mp3pintyo: A mobilról is csak a magyar kommenteket látod, ha bemész a Language Settingsbe, és ott magyarra teszed a nyelvet :) Ezt is tegnap tudtam meg :)

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2011.02.03. 08:44:18

Nekem csak English (Hungary) van :D Úgyhogy látom mindegyik hozzászólást :D

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.03. 08:56:13

Remélem hamarosan teljesen stabil lesz! Imádom! Kétségtelenül ez a jövő! Ráadásul hatalmas összegeket raktak félre a market és az appok fejlesztésének támogatására, azt hiszem másfél év, és az apple nem lesz már szűk keresztmetszet, hanem csak egy designos okostelefon...

Most azonban kis türelem, nekem egy percet kellet várni amíg feltelepült a telefonomra a cucc, de működik? és ez jó:-)

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.02.03. 09:19:27

...ja igen, és az appbrain tényleg értelmetlen innentől...

Jamesch 2011.02.03. 10:52:32

Csak lehetne már vásárolni is, ez maxigáz sztem.
Annyi jó még az appbrainben tényleg hogy nem marketes cuccok is vannak.

Royaljerry · http://be.net/royaljerry 2011.02.03. 12:54:34

Ez egész egyszerűen beszarás. Már elnézést. Innentől kezdve itthon nem fogok tökölni a kis kijelzővel, ugyanúgy telepítek és uninstallálok programokat, mintha nagygépre tenném.

Judea · http://roleplay.blog.hu 2011.02.03. 13:30:32

Akármibe megyek bele, nem jelenít meg semmit. Keresni lehet, de a kategóriákban nincs semmi. :(

Jack Torrance 2011.02.03. 15:50:05

Minden kategória üres, csak a keresővel megy nekem.

Jamesch 2011.02.03. 16:00:29

@Jack Torrance: tegnap még nekem is ez volt, de ma már megy
várjatok egy napot

isaac 2011.02.03. 19:37:25

Vajon honnan szedi ezt a nyelvi beállitást?
Külföldön élek, külföldi telefonom van, google accountban be van állitva hol vagyok... mégis a kommenteket csak magyarul látom.
Arra gondoltam, esetleg Chrome preferált nyelve alapján: most megváltoztattam, angol lett első, mégis továbbra is csak magyar kommenteket látom.

Ötletek?

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása