Honeycomb: az SDK

2011.01.27. 08:00 // Írta: Deino

A Google szépen közzétett pár fejlesztői szempontból (meg végső soron ugye user szempontból) is érdekes apróságot az android 3.0, azaz a Honeycomb SDK-jával (Software Development Kit) kapcsolatban. Egyrészről mutatnak pár képet, amire lehet csorgatni a nyálat, de nagyon. Példának okáért itt a kamera app. Bár őszintén szólva nem tudom, mennyire lesz kényelmes mondjuk egy Motorla XOOMot befogni fényképezni, de a lehetőség ott van.

Ha valaki akarja, itt aztán olvasgathat az új SDK-ról orrvérzésig, ájulásig. Fontos megjegyezni, hogy bár az android 3.0 támogatja a dual-core technológiát, de a futtatásához egyáltalán nem kötelező a dual-core processzor. Az egész SDK-ról süt, hogy itt tényleg rágyúrtak a táblagépekre, szépen leültek a designerek, mérnökök, programozók, fejesek, és mindent alaposan megfontolva kidolgoztak egy tablet-only android felületet.

Az alap alkalmazások, Gmail, kontaklista, böngésző, stb. is ennek az átalakításnak a jegyében totál másképp néz ki, mint bármelyik androidos telefonon (vagy a pl. a Gmail webes felületéhez képest.). Sarkalatos pont, de a Honeycomb már támogatja a DRM másolásvédelmet, döntse el mindenki magának, hogy ez jó hír-e, vagy sem. Zárásnak idedobok még egy képet, mert tetszik az új UI, na.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EvilHedgehog 2011.01.27. 08:32:31

Hát az emulátor nekem meg sok más embernek nem fordul el csak álló módban megy, és 3GHz C2D-n diavetítést produkál.

Persze az emulátor eddig sem volt valami fürge az ARM emulálás miatt, de ez így még fejlesztéshez se használható.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása