Blackberry Playbook, HTC-s Facebook mobil, Playstation telefon

2011.01.27. 14:30 // Írta: Deino

Régen volt nálunk híradó utoljára, de akkor nagyon. De majd most, három olyan hírünk is van, hogy nem győztem pislogni, miután olvastam őket.

  • A nap legdurvább WTF momentuma: A Blackberry Playbook nevű iPad-killernek szánt táblagépén lehet, hogy android appok fognak futni? A BGR állítása szerint több forrás is megerősítette náluk, hogy a RIM nagyon nézelődik új Java VM után, és az egyik lehetőség a Dalvik, ami kedvenc zöld robotunkat is hajtja. Ezzel a vérátömlesztéssel pedig nagyon-nagyon közel kerülne az új Playbook az android alapú alkalmazások futtatásához. Amire annál is inkább szüksége lenne, mivel a fejlesztők kellemetlenül nagy ívben tesznek a BlackBerry-re történő kódolásra.
  • Csak a második helyet szerezte meg a WTF csatában az újra felbukkanó Facebook mobil híre. A pletykák szerint az operáció rendszer változatlan, még mindig android alapokon nyugszik a dolog, de most már konkrét gyártóról is hallani: a HTC nevét rebesgetik többen is, de a pletykákat persze se a Facebook se a HTC nem rohan megerősíteni. Állítólag nem is egy, hanem két telefonról van szó, egy "sima" érintőképernyős, és egy érintőképernyő + QWERTY fizikai billentyűzettel felszerelt típusról. Ha lesz bejelentés, akkor az mindenképp a februári MWC alatt fog történni.
  • Sőt, az állítólagos mobil állítólagos egyedi funkcióiról is terjeng pár pletyka. Nem zörög a haraszt, vagy mi a szösz? Még a végén tényleg lesz androidos Facebook mobil.
  • Az Engadget rátette a mancsát az Xperia Play egy működő verziójára, és össze hoztak róla egy monsztre nagy cikket. Sajnos külön a telefonra írt játékot még nem találtak hozzá, úgyhogy jobb híján egy rakás PS1 játékot toltak bele. Videó is van.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása