Kezdi utolérni az android az iOS-t a fejlesztők szemében

2011.01.26. 07:30 // Írta: Deino

Legalábbis az Appcelerator nevű, leginkább mobil fejlesztéssel foglalkozó oldal szerint. A fenti színes kusza vonalhalmaz nem egy óvodai rajzóra végeredménye két kör tequila után, hanem az említett oldal apró közvéleménykutatása az oldalt látogató fejlesztők körében. Mégpedig azügyben, hogy melyik operációs rendszerek érdeklik a fejlesztőket: potenciálisan melyikre fejlesztenének.

Fejlesztési hajlandóság? Van ilyen szó? Mostmár van. Szóval: még mindig az iOS vonzza a legtöbb fejlesztőt: a megkérdezettek 92 százaléka tervez fejleszteni iPhone-ra, az iPadre pedig a megkérdezettek 87 százaléka kezdett el bólogatni.

Nincs sokkal lemaradva a zöld robot sem: a fejlesztők 87 százaléka akarja meghódítani az androidos mobilok szívét, 74 százalék érzi úgy, hogy ő fejlesztene a nemsokára megjelenő android táblagépekre (ez utóbbi érték egyébként disznó nagy növekedést produkált, pedig még meg se jelent egy igazi android tablet se). Érdekes megfigyelni, hogy a többi rendszer azonban jócskán le van maradva: a W7 telefonok például a meglepően alacsony 37 százalékot értek el a szavazáson.

Nyugodtan lehet még levonni mindenféle jópofa következtetést az ábrából, nézegessétek csak, ha jólesik.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása