A Tegra chipek jövője?

2011.01.25. 08:00 // Írta: Deino

Ez itten kéremszépen egy kiszivárgott slide az nVidia berkeiből, méghozzá a legbikább android mobilok és táblagépek szívét szilikon-szteroiddal pumpáló Tegra termékcsalád chipjeinek jövőjéről. (Egy pillanatig nem voltam biztos benne, hogy kijövök a szójátékból.)

Igazából az összes ilyen kiszivárgott dolgot érdemes a helyén kezelni, mert hát manapság már nem a régi a popszakma, gyakran fut bele az ember szándékosan terjesztett kamuba. Nekem speciel ez a felvázolt időrend marhára böki a csőröm, még a Tegra 2 táblagépek és telefonok sem jelentek meg, (Motorola XOOM, Atrix 4G, LG Optimus 2X; csak hogy az android mezőny éllovasait említsem.) erre 2011 első negyedévére jönne a Tegra 2 utóda, a Tegra 2 3D? Nincs az kicsit túl korán?

A másik ami szintén nem igazán értek, a 3D Display felirat. A mobilos szemüvegnélküli 3D egyelőre még éppencsak kísérleti szinten mozog, és akkor még optimista voltam. A Nintendo most merészkedik piacra a 3DS-el, erre az nVidia 2011 Q1-ben már gyártani akar valamit, ami támogatja a 3D display technológiát? Továbbá felmerül bennem a kérdés, hogy pontosan mi a halált kell nekik ennyire külön, kiemelten támogatni, a szemüveg nélküli 3D elsősorban a kijelzőn múlik, és nem a processzoron, nem? A 2011 őszére beígért quadcore dologra meg inkább nem is pazarlom a szót. Túl korán, túl sok.

Mindenesetre adja az ég, hogy tévedjek nagyokat, és legyen igaza a fenti táblázatnak, mert akkor mocskos nagy előrelépésen fogjuk észrevenni maguknkat 2011 végén, és karácsonykor megint azt vesszük észre, az android már megint túlment minden határon.

ui.: ha netán valaki biztosra veszi, hogy tévedek, kommentben nyugodtan írja meg, persze indoklással együtt. Ha lehet.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.01.25. 10:02:57

Bejelentés != termék

A Tegra2-ről már elég régóta tudtunk, csak hát a bejelentés után még köré kell tervezni az eszközt, legyártani, stb...

A 3D display pedig valószínű azt jelenti, hogy a grafikus processzora ki tud pumpálni két képet párhuzamosan, különösebb megterhelés nélkül.

Szóval simán lehet, hogy bejelentik a Tegra 3-at ősszel, de akkor is csak jövő tavasz felé kezdenek szivárogni az azzal szerelt eszközök.

zolij 2011.01.27. 14:20:35

Ha jól sejtem ez a szemüveg nélküli 3d a felhasználó helyzetének megfelelően állítja a két kép helyzetét. Márpedig ehhez a művelethez nem árt erőteljes (grafikus) cpu

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.01.27. 15:58:13

@zolij: Gondolom, ez a "parallax barrier" típusú kijelző lesz (a 3DS legalábbis ilyet kap), ott a felhasználó helyzete nem változtat a képen. Attól még dupla grafikus mag kell az optimális, energiatakarékos működéshez, mert lényegében a két különböző szögű renderelést párhuzamosan kell végeznie.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása