Soundhound

2010.12.29. 12:06 // Írta: Deino

A Soundhound egyfunkciós alkalmazás: egy valamihez ért, de arra pont jó. Konkrétan zenét lehet vele felismertetni: szól valami jó szám a rádióból, a tévében, bármi, rányomsz a gombra, a program pedig a hallottak alapján megpróbálja felismerni. (aktív netkapcsolat kell a dologhoz!).

Magyar számokból érdekes a tudása, például a Tankcsapdát kettőből kétszer ismert fel, de a Republic már nem ment neki, Junkies szintén nem. A Wolfmother együttes Sundial című remekművét nagyjából három másodperc alatt belőtte a gép, de még ezekből a gitározós coverekből is tök hamar ráismert. A koncert videók viszont már nem mentek neki, gondolom túl sok a háttérzaj.

Elvileg hümmögés meg fütyülés alapján is fel kéne ismerje a dolgokat, hát én próbálkoztam mindkettővel, de még véletlenül se ismerte fel a Star Wars Birodalmi indulóját, ennél bonyolultabbat meg nem tudok fütyülni, szóval bukta.

Érdekelne, hogy mennyire használható a mindennapokban a cuccos, nem vagyok nagy zenehallgató, meg olyan se nagyon volt még, hogy megtetszett egy zene valami szórakozóhelyen, és ott rögtön muszáj voltam megtudni a címét... De embere válogatja.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tujul 2010.12.29. 12:11:29

Én Shazamot használok és az is tökéletesen működik. Legtöbbször hangzavarban is sikerül kiszűrnie a számot.

Deino · http://play.blog.hu 2010.12.29. 12:15:31

@drobee: egy kutya, csak az fizetős ;) ez most lett teljesen free, eddig havi 5 számot lehetett felismertetni vele az ingyenes verzióban.

tujul 2010.12.29. 12:22:53

Nekem az is free, mert még azelőtt töltöttem le először, hogy rátették az 5 számos limitet :)

Kiskaresz 2010.12.29. 13:22:15

egy filmben lévő zenét próbáltam felismertetni a shazammal nem ment neki pedig háttérzaj minimális volt inkább kicsit dobozhangú volt, soundhound egyből megtalálta...
viszont egyik sem tud mit kezdeni a kevésbé ismert zenékkel :S

Deino · http://play.blog.hu 2010.12.29. 13:28:14

@Kiskaresz: igen, azért nem egyszerű a világ minden zenéjét beletenni egy bazinagy adatbázisba úgy, hogy ne tartson hetekig a proginak megtalálni valamit :D Eszméletlen meló lehet nekik a számok digitális átalakítása...

Kiskaresz 2010.12.29. 13:34:21

@Deino: igen ezt tudom hogy nem egyszerű és nem is lehet az összeset...

devDavid · http://blog.hu 2011.01.04. 00:39:51

shazam. pákót is ismeri, kell ennél több? :D

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása