Snapdragon: a következő generáció

2010.11.20. 08:00 // Írta: Appdroid Hungary

Csak röviden: Már megkezdődött a Snapdragon következő generációjának gyártása, név szerint az MSM8960, ami a Qualcomm szerint 1.2 GHz órajelen fog futni, és az új gyártási technológiának köszönhetően (nem tudom, a 28 nanométer kinek mond valamit) a ötszörös gyorsulásra számíthatunk.

Ezzel a legtöbben úgy vagyunk, hogy jó-jó, de úgysem fogom annyira érezni a sebességnövekedést: a Snapdragonnal, vagy hasonlóan erős társaival felszerelt telefonokban már most is minden "azonnal" történik. Akkor miért is olyan jó nekem, hogy egy feltehetően drágább eszköz kerül majd a mobilokba, ami valószínűleg az árat is feljebb pumpálja majd?

A teljesítmény növekedés mellett ugyanis csökken a Snapdragonok energia igénye is: méghozzá nem is kicsit, konkrétan a gyártó szerint az új generáció 75%-al kevesebbet fog fogyasztani. Ez viszont már inkább jó hír. Ami kevésbé jó, hogy 2011-ben kezdik majd a szállítást, ergo még jó darabig biztos nem fogunk ilyen telefonokat markolászni.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KékFény6 2010.11.20. 23:58:59

Bár nem vagyok szakértő, ezeknél a telefonoknál inkább a kijelző eszi az aksit, nem annyira a proci. Így lehet, hogy a gyakorlatban nem lesz annyira érezhető a kisebb fogyasztás.

readya 2010.11.22. 07:36:19

Így van. A fogyasztás csökkenése sokat nem fog dobni a telefonon, de legalább nem fogyaszt többet a proci, mint eddig és ez mindenképpen örömteli hír :)

Volt szerencsém egy LG teszt telefont nyomkodni (Elvileg LG Star lesz a neve, aztán ki tudja), ami jövő év elején jön tegra2 dual core procival és azt kell mondjam, hogy de, érezhető. Ahogy bootol a telefont, ahogy elindít egy programot, játékot. Konkrétan agyonveri sebességben az SGS-emet, ami nem lassú :)

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása