Pocket Legends

2010.11.12. 09:03 // Írta: Appdroid Hungary

A Pocket Legends egy roppant szórakoztató, 3D-s grafikájú MMORPG, ami játszható mind iOS mind pedig android telefonokról is. Utóbbinál minimum android 2.1 a követelmény. Elvileg mobilnettel is játszható, ott egy edge azért mindenképp szükséges a zökkenőmentes játékhoz.

Elég nehezen tudtam rávenni magam a cikk írására, inkább játszottam volna vele még. A grafika nagyon eyecandy, jól mutat a telefon kijelzőjén. A stílus talán kicsit a wow-ra hajaz, de sokkal rajzfilmesebb, viccesebbre veszi a figurát.

Három kaszt van a játékban: Archer, Enchantress, Warrior. Mindháromnak megvannak a saját, különbejáratú skilljei, mindnek van előnye is, hátránya is, választhat mindenki ízlés szerint. Még csak hatos szintig vittem el a főkaraktert (mindhárom kasztot ki kellett próbálni, na!), de eddig a fejleszthető képeségek elég lineáris ágon mozognak: szintlépések után néha kapunk új skillt, minden második szintlépés után pedig skill pontot is. A skill pontot a már meglevő képességek erősítésére költhetjük, és ennyi. Mérgelődhetnék miatta, lehet később fogok is, de egyelőre nem igazán hiányzik a játékból a dolog.

A játék egyelőre ingyenes béta verzióban utazik, de persze vannak olyan funkciók, amiért keményen, valódi pénzzel kell csengetni. Pl. egyszerre csak kettő karakterünk lehet, ha ezt a limitet szeretnénk eltűnteni, akkor venni kell - a fejlesztőnél, hol máshol? - virtuális aranyat, de persze valódi dollárért. Az arany költhető még mindenféle kutyafülére, ahogy az a műfajban szokás: gesztusokra, tárgyakra, stb.

Az irányítás két megoldást ötvöz, meg kell mondjam, hogy teljesen tökéletesen. Egyrészről, ha klikkelünk valahova, akkor a karakterünk szépen odamegy. Ez speciel tökéletes, ha a városban / egyéb területen mászkálunk, kifejezetten kényelmes. A B verzió pedig a képernyő bal alsó sarkában elhelyezett virtuális joystick, ami bizony harc közben fog jó szolgálatot tenni, ugyanis sokkal precízebben lehet kerülgetni az idióta zombikat vele.

A harc elég egyszerűen megy: kijelöljük szépen az aprítani kívánt ellent, rányomunk egyet a jobb alsó sarokban levő kardra/botra/ami épp nálunk van, és a karater elkezdi püfölni / lőni a monsztát. Közben mozoghatunk, akkor sem "veszít fókuszt" a karakter, plusz ilyenkor el lehet sütni extra trükköket: az elf varázslónő - tudja tököm, mi az enchantress magyarul... - például gyógyíthat, de van fagyasztás és területre ható villámok is. A warrior - tök poén a medve! - pedig pl. tud knock-back támadást, ami ellöki az ellefeleket.

Egész sok játékossal találkozni, ami egyrészről tök jó, mert nincs annál unalmasabb, mint tök egyedül lenni egy online MMO-ban. Másrészről viszont néha idegesítő, amikor ütnéd az ellent, és versenyezned kell 6 másik emberrel. Mondjuk eddig még ritkán volt ilyen, szóval ki lehet bírni. Plusz elvileg van PVP is, de azt még nem próbáltam. Van mindenféle lehetőség online üzengetni egymásnak, felvenni valakit a barátok közé, tárgyakat cserélni, eladni... Minden, az egy MMO-ban alap kellék ugye.

Kérdéses mondjuk, hogy mennyire működhetnek a klánok, baráti gyakások egy ilyen játékban. Mert még PC-n csak-csak elkommunikál az ember, de itt mire a vadonban bepötyögsz egy üzenetet, halott vagy. Plusz itt még a ventrilo se nagyon játszik, mert ahhoz a gép előtt kéne ülnöd, annak meg nem sok értelme. Igaz én végig a gép előtt ülve játszottam, és nagyon élveztem. Hmm.

Rengeteget tudnék még írni a játékról, de úgy döntöttem, inkább befogom a számat. Aki gondolja, próbálja ki. A telepítéshez ugyan 30 mega hely mindenképp kell, de aki át tudja tenni az SD kártyára, annak csak 12-őt "fogyaszt" a játék.

ui.: a játékban a fő karakterem Abacazarra néven nyomul, aki szeretne, pakoljon be nyugodtan a virtuális barátok közé :)

ui2.: na, közben elértem az ingyenes rész határáig. A küldetések egy idő után fizetősek, (kb. level 12-14 körül lehet elérni ezt a szintet) közelről sem vészes az ára, de azért az ember kétszer is meggondolja, hogy költsön-e pénzt MMO-ra, pláne mobilon ugye :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chr(27) 2010.11.17. 12:03:25

vajon Hero-n elfutna? Hany MB a telepites? Mondjuk ez az informacio felferhetne az adatlapra is a cikk elejen.

Awa > 2010.11.18. 20:21:02

jaja az engem is érdekelne, mer az nfs shiftet is felakartam rakni, nem ment letöröltem szinte mindent a telómról és később deült ki ,hogy 2gb SZABAD hely kell neki. és nekem most csak 1gigás kártyám van.

Appdroid Hungary 2010.11.18. 20:22:24

Fú, fejből nem emlékszem pontosan, de azt hiszem SD-re mozgatás után vagy 8, vagy 13 megát evett a dolog. SD mozgatás nélkül nem tudom, de nem sokkal többet sztem.

luck 2011.02.25. 11:21:57

helló.
Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan kell plantiumot venni? Mert ehez én nagyon nem értek.

Eclaire218 2011.05.26. 20:34:25

Sziasztok!Már letöltöttem a telefonomra a játékot de az istennek sem tudom hogy hol kellene regisztrálnom hogy játszani is tudjak vele.Segítsen vki légyszi!
Előre is nagyon szépen köszönöm!

ParkourHUN 2011.07.06. 17:51:31

ki játszik még ezzel? :DD sztem rohadt jó :D már 8-asz szintű vagyok x) aki még jáccik rajta az felvesz barátnak? :) Név: Mausapeuirah

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása