A ház ajánlata: Twicca - a dögös fekete

2010.08.05. 10:07 // Írta: Appdroid Hungary

...és megkésve bár, de törve nem, végéhez ért a twitter kliens körkép a'la appdroid. Elérkeztünk utolsó versenyzőnkhöz, a Twiccához, ami nálam "A" twitter kliens. Ezt használom a legtöbbet, ez a legkényelmesebb, legjobban átgondolt, legegyedibb... egy szóval szerintem a legjobb twitter kliens a piacon. Vágjunk is bele.

  

Minimalista interfész, maximális felhasználói élmény, használhatóság, gördülékenység. A Twitter kliensek gyöngye. Tényleg, ha csak egy klienst választhatnék a telefonra, ez lenne az. Az halál biztos.

Kezelőfelület

Az első, ami fel fog tűnni, hogy a kezelőfelület nagyon minimalista. A fekete szín dominál, ami egyszerre átok és áldás az AMOLED telefonok tulajdonosainak, ugyanis

a) aksi kímélő megoldás

b) napfényben a fekete háttér az nem épp nyerő.

Ami überdurva fícsör, és szó szerint imádom: bármelyik követett emberkéhez hozzácsaphatunk egy színt, így kiemelve a tömegből a tweetjeit. Nem tűnik nagy cuccnak, de ez _handsdown_ a világ legjobb funkciója, ami minden twitter kliensben benne kéne legyen. Ha épp látod, hogy sok volt a csirip, nem akarod végig olvasni mindet, akkor szépen elindulsz a villám sebességével felfelé, és ha olyan tweet jön - például nekem pirossal van belőve a barátnőm, sárgára azok, akikről tudom, hogy majdnem minden tweetjük érdekel, kék a techblog/blog, stb. - azt elolvasom, aztán köszöntem, és balra el.

Apróság, de el se tudom mondani, mennyire hiányzik ez nekem a többi twitter kliensből: amikor frissítünk, fent egy zöld csík mutatja, hogy épp hol áll a dolog. Az összes többinél maximum egy kis karika forog, és ennyi, itt viszont pontosan tudod, hogy mi merre hány lépés. Az ikonok miatt minden kézre áll, mégse takarják ki a fél képernyőt. Lájk.

    

Funkciók 

Szinte minden, mi szem-szájnak ingere. Esetleg még az jó lenne, ha lehetne csak egy-egy "színt" megnyitni olvasásra. De ez már tényleg káka és a csomó. Vannak hozzá pluginek, pl. a twitpic plugint tudom ajánlani. Az egyetlen kliens, ami támogatja a képek forgatását, de viszont valami rejtélyes okból hiányzik belőle a zoom. Mondjuk én mindent úgyis a twitplus nevű add-on segítségével nyitok meg, de azért na. Extra pacsi a nagyon pofás párbeszéd nézetért.

Killer Feature

Color code grouping, aka. színező. Nem írom le még egyszer, hogy a wifi óta ez a legnagyobb találmány a világon. De ugye ezt is ésszel kell használni, ha minden második twitterezőt beszínezel, akkor semmi haszna ugye...

Ami kimaradt

Badword filter. Világos skin, de az nagyon. Viszont már be van ígérve a fejlesztések között. De úgy nagyon semmi nem hiányzik belőle. Kerek, korrekt, simogatja a csakráid.

Végszó

Kell még ide írnom valamit? Szerintem átjött, hogy szerintem mennyire durván ez a legjobb twitter kliens androidra, handsdown, térdre mindenki a király előtt. Köszöntem a figyelmet, ezzel véget is ért a twitter kliens körképünk.

 

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.08.16. 17:09:51

A widgetnek lehetne egy nagyobb (4×2) verziója is, ami megjeleníti a legutóbbi tweeteket, ettől eltekintve überkirály.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása