Időkép teszt

2010.07.30. 11:40 // Írta: Appdroid Hungary

A vicces alcím ellenére ez egy kicsit komorabb hangvételű kritika lesz. Én próbálom a szépet és a jót látni ebben a programban, de az a baj, hogy még erősen optimista tekintettel se jöttünk ki két csillagra. Ami nagy szó, mert egy csillagot kapott azért, mert magyar alkalmazás.

  

Ez minden blogger rémálma. Egyrészről örül, mert hurrá, magyar szolgálgatás, és jönnek androidra, király. És aztán megnyitja az appot, kettőt bök rajta. Jön a dilemma. Húzzam le az appot nyilvánosan? De hát az milyen már, hogy ennyire fikázom, mikor ott van a marketben két milliárd másik ugyanilyen rossz alkalmazás, csak azok nem magyar alkalmazások, ergo arról nem "kötelező" írni? Ne írjak róla? Írjak róla, csak ne vegyek tudomást a hibákról?

Térjünk át magára a programra. Nem vagyok nagy időkép felhasználó, és lássuk be, ezen az android alkalmazás se fog nagyon változtatni. Egyrészről erősen érezni az "egygombos" iPhone utóízt: a menü gombra abszolút semmi nem történik, vissza gombra kilép az alkalmazás...

Súgó van, és nem is árt. Aki rendszeresen használja a weboldalt, az biztos felismeri az ikonokat, én speciel nem vágtam elsőre, hogy mi micsoda. Az alsó ikonsort lehet húzni jobbra balra, ami egész jó megoldás. Még jobb lett volna, ha a menügombra hegesztik ez a pár funkciót, de ne legyünk telhetetlenek. És ha már ikonok: a felbontás egész jó, de élek a gyanúperrel, hogy csak a minimalista ikon design miatt tűnik jónak, és igazából a régebbi iPhone modellek nem túl magas felbontásával dolgozunk.

És hát a térkép. Jaj. Az még egy dolog, hogy zoom nélkül a szó legszorosabb értelmében ocsmányul néz ki a dolog a jobb felbontású telefonok kijelzőjén. Még talán amellett is el tudnék menni szó nélkül, hogy nincs pinch zoom, mert a térképpel együtt meteorológiai adatokat is be kell tölteni, szóval oké, ne legyen pinch zoom. De az, hogy egyszerre vagy függőlegesen, vagy vízszintesen tudunk csak scrollozni, az már azért sok. Az már azért röhej. Nagyon remélem, hogy ez csak bug a Desire részéről. Mert ez így 2010-ben embertelenül kevés. Amikor ezt felfedeztem, nem akartam hinni a szememnek.

Sorolhatnám még bőven (térképeken nem fér ki az adott térkép neve, mert nem telefonra van optimalizálva, néha betaknyol egy hibaüzenet, "váratlan kivétel" néven, amit leokézol, és semmi nem történik, Spicán el se indul a jelek szerint...) de belefáradtam. Felesleges szerintem további technikai részleteket közölnöm, mert egyszerűen látszik a lényeg.

Legalább van

 

Ezzel el is érkeztünk az egyetlen pozitívumához a programnak. Magyar, és legalább van. Nem teszteltem le, hogy mégis mennyi adatot húz le egy-egy megtekintés mobilneten át, úgyhogy erről nem tudok nyilatkozni. Remélem, hogy legalább a scrollozást kijavítják, mert az veszett idegesítő. Értékelendő próbálkozás, és tényleg, őszintén örülök, amikor magyarokat látok fejleszteni mobil platformra, legyen az iPhone vagy android, mert ebben komoly potenciál van, de kellene egy picike minőséget is tenni mellé. Ha kicsit jobban átgondolták volna a dolgot, ha kicsit többet tupírozzák az interfészt, akkor ebből sokkal, de sokkal jobb program is lehetett volna.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dózsagyörgy 2010.08.04. 07:55:46

Gyorsan kijött egy javított verzió, teljes leírás és apk letöltés a fejlesztő honlapján:
www.ipds2006.hu/technologia/idokep-android-1-0-1-2-es-verzio

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása