Twitter kliens körkép: Touiteur

2010.07.23. 11:30 // Írta: Appdroid Hungary

A furcsa nevű twitter kliens - elvileg így kell leírni franciás "kiejtéssel" a twitter nevét. Én elhiszem nekik. - elég népszerű, ezért döntöttem úgy, hogy ő lesz a következő tesztalany. Nekem annyira nem jött be, ezt jól tükrözi a kemény kettő csillagos ítélet.

    

Különösebb baj nincs a Touiteurrel, attól eltekintve, hogy soha az életben nem fogod megtanulni, hogy kell leírni a nevét. Kevés beállítás van, ami leginkább a kezdő felhasználóknak jó, mert nem nagyon lehet semmit elkefélni. A design mutatós, de Desire esetében kicsit már zsúfolt a képernyő, kisebb kijelzőn pedig szerintem ez kifejezetten zavaró lehet.

Kezelőfelület

Hogy is mondjam... legyen egy klasszikus: vannak benne új dolgok, és vannak benne nagyon jó dolgok. A nagyon jó dolgok nem újak, az új dolgok pedig nem valami jók. Új tweet írását kétféleképp is kezdeményezhetjük, de egyik se túl felhasználó barát. Az egyik  a notification bar lehúzó effektjének pofátlan nyúlása, a másik megoldás pedig a plusz gomb, aztán pedig ott rábökni a new tweet gombra. Egy twitter kliensnél alapvető lenne azért, hogy könnyen hozzáférhető legyen ez a funkció.

Az interfész nem csúnya, csak túlzsúfolt. Mondjuk egy 4 vagy 4.3 hüvelykes kijelzőjű telefon esetében talán jól mutat a dolog, de nekem a Desire kijelzőre tekintve kicsit túl sok volt a dolog. A linkek és a twitter nevek tök véletlenszerű színekben pompáznak, a mention-ök pedig randa csíkos hátteret kaptak, ami eléggé betesz az egységes interfésznek.

Funkciók

Nincs conversation view. Sőt, jobbat mondok, azt se tudod megnézni, hogy ki mire nyomott épp reply-t. Két kézzel vésem be a neve mellé a fekete pontot. Elvileg van másik skin, ami sajnos a fizetős verzió kiváltsága lenne. Van nick kiegészítés, és a Twidroyddal szemben itt jól működik a dolog.

 

Killer feature

Hát.... páran a notification barhoz kísértetiesen hasonlító new tweet megoldást ide sorolják, én spec. pont a negatívumok közé. Van pár animáció, ami viszont pofás, és sokat dob a hangulaton. Ami tényleg killer feature lenne, hogy nem csak az ikonokkal navigálhatunk a timeline / reply / DM szentháromságban, hanem egy jobbra-balra "sikálással" is. Csak éppen néha nem működik, ami nagyban rontja az összképet.

 

Ami kimaradt

Bad word filter, in reply to + conversation view... túl sok minden.

 

Végszó

Hát, én nem erőltetném. Nem tudom, miért szeretik olyan sokan, szerintem kifejezetten használhatatlan, az alap twitter kliens / twidroyd mérföldeket ver rá.

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása