Twitter kliens körkép: Twidroyd

2010.07.22. 11:37 // Írta: Appdroid Hungary

Úgy illik, hogy a hivatalos twitter kliens kliens után a legrégebbi androidos csiripelő alkalmazással folytassuk. A kezdetben Twidroid néven futó alkalmazás tisztességes iparos munka: van ingyenes verzió, a fizetősért pedig kemény 4 dollárt kell leszurkolni a bátraknak.

 

  

Megmondom az őszintét, én sose bírtam igazán a Twidroydot. Hogy ennek a mérhetetlenül debil ikon, a kicsit elkefélt színű interfész, vagy a kicsit sánta felugró menü az oka, azt nem tudom.

Kezelőfelület

A legnagyobb bajom a már említett felugró menü. Feleslegesen nagyok az ikonok és a szöveg, a nagyon gyakran használt ReTweet funkció jól eldugva lentre, és néha érthetetlenül lassan jött fel a menü, amikor maga a telefon nem volt belassulva.

Az interfész nem lenne csúnya, ha valami érthetetlen okból a szokásos twitter kék színt nem egy ici-picit rózsaszín szürkével társították volna. Csak nagyon picit rózsaszín (#F6F2F6) de bőven elég ahhoz, hogy kicsit kellemetlen legyen ránézni. Abszolút nem feltűnően ronda, hanem csak ránézel, és érzed, hogy valami nem stimmel, homok a gépezetben. Pedig az ikonok szépek, az összes többi szín stimmel, érthetetlen. A DM-ek ikonja mondjuk kicsit fura, de meg lehet szokni. 

Funkciók 

Van conversation view, ez nagy pozitívum, a Twidroyd image preview pedig egész jó. A Profil nézet is kellően informatív. Az alap funkciókat nem fogom egyesével leírni (reply, RT, állítható a frissítés gyakorisága, notification, stb.).

A skinek sajnos a fizetős verzió kiváltságát képezik, épp úgy mint a több felhasználói fiók megjelenítése egy streamben. A pro olyat is tud, hogy frissít ha megrázod a telefont, ez buszon különösen jól nézhet ki, de azért kipróbáltam volna. A nick kiegészítés van ugyan, csak sokkal rosszabb, mint máshol: ugyanis az összes followerben is keres, amibe ugye nálam spec. bele tartozik 30 bot is kb, némelyik ilyen nevekkel, mint a jól csengő dbzdazasqfkjgyzzzl. 

Killer Feature

Hát, az sajnos nem igazán van neki. De tényleg, semmi különösen kiemelkedőt nem csinál - legalábbis a free verzió.

Ami kimaradt

Badword filter. Más nagyon nem.

Végszó

Érdekes kliens, nem hiányzik belőle nagyon semmi, nem is lassú, mégsem jó. Nem rossz, de valahogy fullasztóan középszerű. Az interfész egy centire van attól, hogy szép és használható legyen, de azt a centit nem úgy tűnik, mintha le akarná dolgozni. Vannak jó funkciói, és vannak kifejezetten tetszetős funkció, amiért viszont csengetni kellene. Ami nem tudom mennyire életképes, amikor minden második sarkon egy ingyenes twitter kliens ugrik az ember után. Szerintem a hivatalos twitter kliens jobb, mint a twidroyd, de ez csak az én véleményem. Sokan szeretik, sokan esküsznek rá, sok használják - lehet, hogy csak én vagyok túl kukacos. Egy próbát megér, ha épp nincs jobb dolgod.

 

sissza_1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2010.08.05. 11:10:30

2.2-es Froyo alatt a Twidroyd Pro widget állandóan eltűnik a képernyőről illetve magából a listából is ha újra hozzá akarnád adni.

Appdroid Hungary 2010.08.05. 11:13:54

Astrid is ugyanezt csinálja, de csak akkor, ha ráteszed az SD kártyára. Egyelőre nincs fix hozzá. De megmondom az őszintét, a twitter widget szerintem halál felesleges, én abszolút nem használom.

Dióhéjban

Hírek, tesztek, appok, a legújabb telefonok - Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich: minden, ami csak kellhet. Itt minden az android körül forog.

Kérdésed van, vendégírnál, netán hirdetnél szerény blogunkon? Ott vagyunk twitteren, facebookon, de végső esetben e-mailen is: appdroid.hungary@gmail.com


Értékelés szerint

Prémium kategória: ötcsillag(!), négycsillag
Középmezőny: háromcsillag, kétcsillag
Futottak még: egycsillag


Kategóriák:

android, appteszt, állatkert, bréking, design,
elmélkedés, gépház, google, gyorshír, hírek, játék, market,
pikcsőr, pletyka, reklám, rendszer, táblagép, telefonteszt,
tippek és trükkök, tweet, update, videó, zöldrobot.

Készülékre hangolva:
HTC, LG, Motorola, Nexus, Samsung, Sony Ericsson, ZTE.


Lájkolnám a lájkod

süti beállítások módosítása